in

Copiii din familii sărace suferă de ”excludere geografică” din cele mai bune școli de stat din Anglia

Copiii din familii sărace suferă de “excludere geografică” din cele mai bune școli de stat din Anglia, deoarece nu își permit să locuiască în apropierea celor cu cele mai bune rezultate la examene, potrivit unui nou studiu publicat de Universitatea din Bristol, citat de The Guardian.

Cercetarea a constatat că foarte puține școli secundare de stat acordă prioritate elevilor care se califică pentru mese gratuite, în ciuda faptului că normele guvernamentale de admitere au fost reproiectate în urmă cu mai bine de opt ani, permițându-le să facă acest lucru.

Citește și: O româncă din Anglia a fost chemată la interviuri de angajare doar după ce a folosit un nume „englez” fals în CV

Copiii din familii sărace suferă de ”excludere geografică”

Ellen Greaves, unul dintre autorii studiului, a declarat: “Deoarece școlile care obțin cele mai bune rezultate pentru elevi au mai multe șanse de a fi suprasubscrise, acestea au puterea de a concepe sisteme de admitere pentru a alege cine le frecventează.

“Alegerea elevilor în funcție de locul în care locuiesc poate însemna că elevii din cele mai sărace familii sunt repartizați la școlile cele mai puțin eficiente. Școlile cu cele mai bune performanțe ajung să selecteze indirect elevii din familiile bogate din vecinătate, excluzându-i efectiv pe cei mai puțin norocoși și împiedicând mobilitatea socială.”

Peste 800.000 de familii din Anglia vor afla în aceste zile dacă copilul lor a primit un loc la școala de primă preferință, în momentul în care autoritățile locale le vor informa cu privire la rezultatele cererilor de înscriere din acest an pentru intrarea în anul al șaptelea.

În cazul celor cărora li s-a refuzat un loc la prima lor alegere, cel mai frecvent motiv va fi proximitatea, ceea ce înseamnă că au aplicat și copiii care locuiesc mai aproape de școală.


Copiii din familii defavorizate au întâmpinat mai multe dificultăți

Echipa de la Bristol a constatat că acei copii din familii defavorizate au întâmpinat mai multe dificultăți pentru a obține un loc la școlile populare cu rezultate ridicate la examene și note bune la inspecții.

Cercetarea a constatat că doar 42 din cele peste 3.000 de școli generale și academii din Anglia și-au modificat codurile de admitere pentru a se asigura că elevilor care beneficiază de mese gratuite li se oferă locuri înaintea celor care locuiesc în apropierea școlii.

În schimb, mai mult de 80% dintre școlile secundare folosesc zonele de captare a elevilor sau proximitatea față de porțile școlii ca modalitate principală de a decide cine primește un loc atunci când o școală este suprasubscrisă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Guvernul britanic voia să ucidă toate pisicile domestice

Din cauza Corona: guvernul britanic a luat în considerare uciderea TUTUROR pisicile domestice

britanici sătui muncă tentați Australia

60.000 de britanici sătui de muncă sunt ademeniți să plece în Australia, țintele principale: ofițerii de poliție, asistentele și profesorii