in

Coronavirus în Marea Britanie: Evacuările celor care nu pot plăti chiria, interzise timp de trei luni

Guvernul promite că în legislația de urgență va fi inclusă o clauză prin care proprietarii nu vor putea să evacueze chiriașii care nu își pot plăti chiria în timpul crizei declanșată de coronavirus.

În cazul în care există condiții individuale ale chiriașilor, la sfârșitul perioadei de criză, guvernul va  lucra pentru o planificare stabilă a rambursărilor.

Ministrul pentru locuințe, Robert Jenrick, a declarat: „Guvernul a confirmat clar – niciun chiriaș cu probleme din cauza coronavirusului nu va fi forțat să plece din casă și niciun proprietar nu se va confrunta cu datorii către bănci. Este o perioadă extraordinară, iar chiriașii și proprietarii sunt, desigur, îngrijorați de cum vor plăti chiriile și ratele la bănci. Acesta este motivul pentru care introducem legislația de urgență pentru a proteja chiriașii din locuințe sociale și private de procesul de evacuare.”

Laburiștii solicită guvernului suspendarea plății chiriilor pentru a se evita evacuările în perioada pandemiei

Coronavirus: Guvernul britanic pune la bătaie 330 de miliarde de lire sterline pentru a ajuta afacerile afectate de criză

Ben Beadle, șeful executiv al asociațiilor naționale a proprietarilor este declarat: „Recunoaștem circumstanțe excepționale și vom lucra în colaborare cu guvernul pentru a ne asigura că ne putem proteja casele și chiriașii”.

„Niciun proprietar responsabilitate ar putea avea în vedere evacuarea chiriașilor din cauza problemelor dificile ca apar în situația actuală.”

Numărul morților de coronavirus în Marea Britanie a depășit 100. Școlile se închid de vineri

Londra: Se reduce numărul de trenuri, se închid 40 de stații de metrou. Metroul de noapte – suspendat