in

Coronavirus în Marea Britanie: Numărul celor infectați a crescut cu 676 în 24 de ore. Se închid școlile în Scoția și Țara Galilor

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în UK a crescut cu 676 de cazuri în ultimele 24 de ore, cifra oficială fiind acum de 2.626 de persoane testate pozitiv.

A fost testat un număr de 56.221 în Marea Britanie, iar 53.595 de rezultate au fost negative.

Un al treilea pacient a murit în Scoția, după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19, provincia anunțând că școlile și creșele se vor închide la sfârșitul săptămânii.

În acest moment există 227 de cazuri de coronavirus în Scoția, o creștere cu 32, de ieri.

Primul ministru Nicola Sturgeon a spus că „viețile oamenilor sunt mai blocate ca niciodată”, înainte de a anunța că școlile și creșele se vor închide la sfârșitul săptămânii.

Copil de nouă luni, infectat cu coronavirus. Mama: „Prima dată când ni s-a spus am râs, nu am crezut”

Coronavirus în Marea Britanie: Poliția va putea aresta persoanele infectate care nu respectă carantina, potrivit noii legislații

Sturgeon a spus că guvernul se va concentra pe trei aspecte: susținerea studenților vulnerabili, în special a celor care se bazează pe mese școlare gratuite, abordarea problemelor cu privire la examene și plasarea unor aranjamente care să ofere sprijin și îngrijire pentru copiii lucrătorilor din aparatul de stat implicat în criză. Guvernul scoțian va stabili detaliile mâine, arată The Guardian.


Primul ministru a spus că oamenii nu ar trebui să presupună că școlile și creșele se vor redeschide după vacanța de Paște sau înainte de vacanța de vară.

„Desigur, le vom ține închise doar atât timp cât trebuie. Dar în această etapă, nu pot promite că se vor redeschide înainte de vacanța de vară”, a spus premierul scoțian.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Laburiștii solicită guvernului suspendarea plății chiriilor pentru a se evita evacuările în perioada pandemiei

Numărul morților de coronavirus în Marea Britanie a depășit 100. Școlile se închid de vineri