in

Coronavirusul a suferit mutații într-o tulpină mult mai infecțioasă: „Apar încărcături virale mai mari”

Cazurile de COVID-19 din întreaga lume au ajuns la peste 10,6 milioane, iar un nou studiu arată că majoritatea acestora sunt cauzate de o tulpină cu o infecțiozitate mai mare a virusului.

Cercetătorii de la Laboratorul Național Los Alamos, Universitatea Duke și Universitatea din Sheffield susțin că o nouă variantă numită „D614G” este acum cea mai frecventă tulpină a coronavirusului.

Această variantă include o modificare mică, dar eficientă, a proteinelor „spike” de pe suprafețele virusului, ceea ce face mai ușoară intrarea și infectarea celulelor umane.

Dr. Howhan de Silva, lector principal clinic în boli infecțioase la Universitatea din Sheffield, a declarat: „Am secvențial tulpinile SARS-CoV-2 din Sheffield încă de la începutul pandemiei și acest lucru ne-a permis să observăm această mutație care devenise dominantă în tulpinile circulante.”

Boris Johnson: Coronavirusul a fost „un dezastru” pentru Marea Britanie

„Datele furnizate de echipa noastră din Sheffield arată că noua tulpină este asociată cu încărcături virale mai mari în tractul respirator superior al pacienților cu Covid-19, ceea ce înseamnă că capacitatea virusului de a infecta oamenii este crescută.”


În cadrul studiului, cercetătorii au analizat datele virale din întreaga lume prin baza de date GISAID.

Baza de date include zeci de mii de secvențe virale, permițând cercetătorilor să estimeze cum se comportă virusul în întreaga lume.

Din fericire, în timp ce noua tulpină este mai infecțioasă, cercetătorii nu cred că aceasta provoacă o infecție mai severă.

Ce au descoperit medicii la autopsiile mai multor români uciși de coronavirus. «Ar mai fi trăit 20-30 de ani»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson le cere băutorilor „să nu exagereze” în prima zi a deschiderii pub-urilor

4 iulie: Măsuri de siguranță în pub-uri, saloane de coafură, cinematografe și restaurante. Ce vă așteaptă în conformitate cu „noua normalitate” din Anglia