in

COVID-19: Noi restricții în nord-estul Angliei. Se aplică inclusiv pentru pub-uri și restaurante

COVID-19: Noi restricții în nord-estul Angliei. Se aplică inclusiv pentru pub-uri și restaurante

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, se confruntă cu furia parlamentarilor din cauza eșecului testării pentru coronavirus, în timp ce anunță noi restricții pentru nord-estul Angliei.

Într-o declarație în fața parlamentarilor, el va anunța interzicerea contactului dintre oameni din gospodării diferite și limitarea programului pentru pentru pub-uri și restaurante până la ora 22:00.

De asemenea, vor fi introduse și unele restricții de circulație, scrie Sky News.

Pe de altă parte parlamentarii zonei de nord-est susțin că lipsa testelor în regiune este de vină pentru impunerea noilor restricții.

Aceste noi restricții se vor aplica în Newcastle, Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Gateshead, County Durham și Sunderland, după o creștere semnificativă a infecțiilor din regiune.

Conform datelor Sky News, ratele de infecție pentru două săptămâni la 100.000 de persoane, în cele șapte zone care se confruntă cu noi restricții sunt:


Sunderland: 155,7

Tyneside de Sud: 155.1

Gateshead: 139,7

Newcastle 116.3

Tyneside Nord: 85

Județul Durham: 70,2

Northumberland: 47,1

Este posibil ca alte viitoare restricții pentru nord-estul Angliei să includă călătoriile de vacanță participarea la competiții sportive.

Sute de școli din Anglia trimit elevii acasă în lipsa testelor pentru COVID-19

Liderul poliției din Newcastle, Nick Forbes, a scris pe Twitter, miercuri, 16 septembrie: „Sunt planificate unele restricții suplimentare temporare pentru a preveni un alt blocaj complet. Așteptăm confirmarea din partea guvernului cu privire la versiunea finală a regulamentelor; așteptăm un anunț al ministrului Sănătății mâine la 11 dimineața.”

Și în Bolton, orașul cu cea mai gravă rată de infecție din Marea Britanie, oficialii spun că premierul ar fi trebuit să prevadă o creștere a cererii de teste.

Întrebat despre un alt blocaj la nivel național, premierul Boris Johnson a fost a răspuns: „Nu vreau un al doilea blocaj național. Cred că ar fi complet greșit pentru această țară și vom face tot ce ne stă în putință pentru a îl preveni. Ne putem permite? Mă îndoiesc foarte mult că consecințele financiare ar fi altele decât dezastruoase”.
Interlopul care l-a răpit pe Florin Salam, arestat în Anglia. Sandu Hingheru era dat în urmărire internațională pentru cămătărie

Noi probleme din cauza COVID-19. Unele afaceri din Anglia ar putea fi închise din nou în două săptămâni

Noi probleme din cauza COVID-19. Unele afaceri din Anglia ar putea fi închise din nou în două săptămâni