Menu
in

Creștere îngrijorătoare a tentativelor de trecere ilegală a Canalului Mânecii. Imigranții disperați își riscă viețile în bărci pneumatice pentru a pătrunde în Marea Britanie

Înmulțirea tentativelor de traversare ilegală a Canalului Mânecii este „profund îngrijorătoare”, a declarat ministrul britanic pentru imigrație, Caroline Nokes.

Joi dimineață, 27 decembrie, 20 de migrați au fost salvați în zonă, potrivit AFP.

Astfel, nouă persoane au reușit, la bordul unei bărci pneumatice cu motor, să ajungă pe plaja Sandgate, din Kent, unde au fost interceptate în cursul nopții de miercuri spre joi.

De asemenea, alte 11 persoane, dintre care cinci cu hipotermie, au fost găsite, în aceeași noapte, de o navă franceză de patrulare în largul portului Calais, după ce mai multe nave de pasageri au detectat ambarcațiunea în cursul nopții.

Elicopterul nostru de salvare a reușit să identifice persoanele pe plajă și acolo am constatat că ele erau în stare bună. Politia are situația sub control”, a declarat pentru AFP responsabilul stației de salvare pe mare din Littlestone, Matt Crittenden.

Tentativele de traversare a Canalului Mânecii s-au înmulțit din octombrie. Numai în ziua de Crăciun au fost salvate 40 de persoane în largul coastei orașului Calais. Alte 16 au fost salvate pe 23 decembrie.

O parte a acestui trafic este facilitat în mod clar de către grupuri infracționale, în timp ce alte tentative par să fie pe cont propriu”, a declarat Nokes.

Traversarea Canalului Mânecii în mici ambarcațiuni, precum bărcile pneumatice utilizate de către imigranţi, a devenit deosebit de periculoasă din cauza traficului maritim dens, a curenților puternici și a temperaturii scăzute a apei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version