in

Creșterea prețurilor locuințelor din Marea Britanie a încetinit, după recordul din luna iunie. Iată prețurile medii în diferite zone

Creșterea prețurilor locuințelor din Marea Britanie a încetinit în această lună, arată un indice, în condițiile în care slăbirea economiei, reducerea costului vieții și creșterea ratelor dobânzilor au răcit piața.

Prețurile au crescut cu 10,7% în iunie, încetinind de la 11,2% în mai, a anunțat societatea de construcții Nationwide. Prețurile au crescut cu 0,3% în iunie, o încetinire notabilă față de inflația de 0,9% a prețurilor locuințelor din luna mai – dar totuși a 11-a creștere lunară consecutivă, scrie The Guardian.

Prețul mediu al locuințelor din Marea Britanie a atins un nou record în iunie, dar există “semne timide de încetinire”, potrivit unui indice.

Marea Britanie, mai aveți bancnote de 20 și 50 de lire sterline? După 30 septembrie nu vor mai fi valabile!

Creșterea prețurilor locuințelor din Marea Britanie a încetinit

În Marea Britanie, prețul mediu al locuințelor a crescut în iunie la un nivel record de 271.613 lire sterline, în creștere cu 0,3% de la o lună la alta. Aceasta a fost o încetinire față de creșterea de 0,9% din mai față de aprilie – dar totuși a 11-a creștere lunară consecutivă.

Robert Gardner, economistul șef al Nationwide, a declarat că prețurile medii au crescut cu peste 26.000 de lire sterline în ultimul an, adăugând: ”Există semne timide de încetinire, numărul de credite ipotecare aprobate pentru achiziționarea de locuințe scăzând din nou spre nivelurile de dinainte de pandemie în aprilie, iar inspectorii au raportat o oarecare atenuare a cererilor de informații ale noilor cumpărători.


“Cu toate acestea, piața imobiliară a păstrat un impuls surprinzător, având în vedere presiunea tot mai mare asupra bugetelor gospodăriilor din cauza inflației ridicate, care a dus deja încrederea consumatorilor la un nivel minim record. O parte din această rezistență reflectă probabil forța actuală a pieței forței de muncă, unde numărul locurilor de muncă vacante a depășit numărul șomerilor în ultimele luni.”

Londra a rămas cea mai slabă regiune din Marea Britanie

Gardner a spus că, în același timp, stocul de locuințe de pe piață a rămas scăzut, menținând o presiune ascendentă asupra prețurilor locuințelor.

“Este de așteptat ca piața să încetinească și mai mult, pe măsură ce presiunea asupra finanțelor gospodăriilor se va intensifica în trimestrele următoare, iar inflația ar trebui să ajungă la două cifre spre sfârșitul anului”, a spus el.

“În plus, este de așteptat ca Banca Angliei să majoreze în continuare ratele dobânzilor, ceea ce va exercita, de asemenea, un impact de răcire asupra pieței dacă acest lucru se va reflecta asupra ratelor ipotecare.”

Privind în Marea Britanie, Gardner a spus că cifrele trimestriale au arătat o atenuare a creșterii prețurilor locuințelor în multe regiuni în cele trei luni până în iunie.

“Sud-vestul [Angliei] a depășit Țara Galilor ca fiind regiunea cu cea mai bună performanță în trimestrul doi, cu o creștere a prețurilor locuințelor de 14,7% pe an, o ușoară creștere față de trimestrul anterior. Aceasta a fost urmată îndeaproape de East Anglia, unde creșterea anuală a prețurilor a rămas la 14,2%.”

Londra a rămas cea mai slabă regiune din Marea Britanie, creșterea anuală a prețurilor încetinind la 6%, de la 7,4% în trimestrul precedent.

Iată prețurile medii ale locuințelor în al doilea trimestru al anului 2022

 • Sud-Vest, 318.325 lire sterline, 14,7%.
 • East Anglia, 289.024 lire sterline, 14,2%.
 • Țara Galilor, 208.309 lire sterline, 13,4%.
 • Nord-vest, 213.888 lire sterline, 13,3%.
 • West Midlands, 244.167 lire sterline, 11,8%.
 • Yorkshire și Humber, 205.714 lire sterline, 11,8%.
 • East Midlands, 234.828 lire sterline, 11,4%.
 • Sud-Estul exterior (include Ashford, Basingstoke și Deane, Bedford, Braintree, Brighton și Hove, Canterbury, Colchester, Dover, Hastings, Lewes, Fareham, Isle of Wight, Maldon, Milton Keynes, New Forest, Oxford, Portsmouth, Southampton, Swale, Tendring, Thanet, Uttlesford, Winchester, Worthing), 348.564 lire sterline, 11,1%.
 • Irlanda de Nord, 181.550 lire sterline, 11%.
 • Nord-Est, 159.283 lire sterline, 10,6%.
 • Zona metropolitană exterioară (include St Albans, Stevenage, Watford, Luton, Maidstone, Maidstone, Reading, Rochford, Rushmoor, Sevenoaks, Slough, Southend-on-Sea, Elmbridge, Epsom și Ewell, Guildford, Mole Valley, Reigate și Banstead, Runnymede, Spelthorne, Waverley, Woking, Tunbridge Wells, Windsor și Maidenhead, Wokingham), 433.558 lire sterline, 10,0%.
 • Scoția, 181.422 lire sterline, 9,5%.
 • Londra, 540.399 lire sterline, 6%.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]

Londra, șobolanii ies din canalizare și ajung în patiseria de la Sainsbury’s – FOTO – VIDEO

haos heathrow

”Haos total la Heathrow”, cel puțin 5.000 de călători s-au trezit în această dimineață cu zborurile afectate sau chiar anulate