in

Crește nemulțumirea britanicilor față de Uniunea Europeană

David Cameron vs UEDavid Cameron vrea să redea Marii Britanii puterea de decizie asupra unor domenii care sunt în prezent controlate de la Bruxelles. Este vorba despre legi legate de muncă, infracționalitate și poliție.

Extremiștii conservatori vorbesc despre un referendum național care va da posibilitatea britanicilor să decidă chiar ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sunt așteptate nu mai puțin de 20 de rapoarte cu privire la influența negativă a UE asupra economiei și societății din Regatul Unit.

Cameron va deschide negocierile cu șefii de la Bruxelles cu privire la recâștigarea drepturilor de a decide ce se întâmplă în propria țară. Mulți parlamentari sunt pesimiști, spunând chiar că este posibil să fie necesară negocierea pentru părăsirea UE.

Peter Bone, parlamentar conservator, spune: “Am avut prea mulți ani Prim-Miniștri care au promis că vor aduce înapoi democrația și că noi vom fi cei care vom putea decide ce se întâmplă în Marea Britanie”.

“Cuvintele frumoase și aducerea câtorva puteri înapoi nu sunt suficiente pentru a schimba relația pe care o avem cu Uniunea Europeană”.

Există de asemenea și o ofensivă media, ziarul Daily Express spre exemplu ducând o adevărată cruciadă pentru a convinge populația că ieșirea Mării Britanii din UE este un lucru bun.

Peste 100 de parlamentari au semnat o scrisoare către Cameron în care îi cer referendum național, iar alții au pornit deja acțiuni internaționale pentru a contrabalansa influența UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scandal la Oltchim. Dan Diaconescu, noul proprietar

UK: Scandalul ajutoarelor externe