in

Criză a locurilor de muncă în Marea Britanie. Avertismente din partea specialiștilor

Scăderea de pe piața muncii din Marea Britanie s-a redus ușor luna trecută, potrivit unui sondaj efectuat de Confederația Angajatorilor și Recrutorilor din Marea Britanie (REC), care avertizează că există încă o „criză a locurilor de muncă”.

Cifrele de la REC subliniază eforturile ministrului de Finanțe Rishi Sunak privind măsurile de susținere a lucrătorilor în urma pandemiei coronavirusului.

REC a declarat că cererea de personal a continuat să scadă, la 31,9 puncte, în iunie – în creștere de la 19,1, cu o lună în urmă – însă a rămas mult sub nivelul de 50 de puncte care reprezintă o creștere a angajărilor.

„Este o criză a locurilor de muncă”, a declarat Neil Carberry, directorul executiv al REC.

Milioane de locuri de muncă ar putea dispărea în Europa. Marea Britanie, una dintre țările afectate

„Rishi Sunak ar trebui să discute despre stimularea creării de locuri de muncă, cu o reducere a asigurărilor naționale, menită să păstreze locuri de muncă și să stimuleze angajarea”, a mai spus Neil Carberry, potrivit Reuters.

Oferta de lucrători disponibili a crescut în iunie cu cel mai mare număr din ultimul deceniu, potrivit sondajului, care se bazează pe răspunsurile a circa 400 de companii de recrutare.

Luna trecută, Banca Angliei a anunțat că există câteva semne ale redresării economiei, dar a adăugat că o creștere a ratei șomajului ar putea fi mai mare decât se crezuse.

Un milion de români au rămas fără locuri de muncă de la începutul pandemiei. Românii întorşi din străinătate îngroaşă rândul şomerilor
Marea Britanie se pregătește de al doilea val al pandemiei. Șeful NHS: „Încă există incertitudini cu privire la vaccin”

Măsuri anti-șomaj de 2 miliarde de lire sterline în Marea Britanie: Guvernul va subvenționa salariile tinerilor angajați