Menu
in

Criza aprovizionării s-ar putea extinde în 2022. Marea Britanie rămâne fără spații de stocare

Criza aprovizionării din Marea Britanie ar putea să nu se termine în acest an și să continue și în 2022.

De asemenea, aceeași criză afectează cea mai mare economie din Europa, cea a Germaniei, potrivit Financial Times.

Mai mult, blocajele de la nivelul lanțurilor de aprovizionare afectează acum și capacitatea de producție.

Jeremy Nixon, șeful uneia dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, Ocean Network Express, a lansat cel mai recent avertisment cu privire la efectul pe care criza lanțurilor de aprovizionare îl are asupra comerțului internațional.

Potrivit acestuia, criza ar putea dura cel puțin încă un an dacă guvernele nu vor crește investițiile în porturi, linii feroviare, depozite și sisteme rutiere.

Criza din Marea Britanie: Supermarketurile folosesc fotografii cu alimente pentru a umple rafturile

De pildă, Marea Britanie ar putea rămâne fără spații de depozitare în decurs de un an, în condițiile în care per­turbarea lanțurilor de apro­vizionare coincide cu o creștere puternică a sectorului de cumpărături online, avertizează un agent din sectorul imobiliar.

Mai mult de un sfert dintre cumpărăturile din Marea Britanie sunt realizate acum online, deși nivelul a scăzut de la un vârf de 37%, în ianuarie, arată date oficiale.

Efectele crizei lanțurilor de aprovizionare vor deveni vizibile și în ceea ce privește câștigurile companiilor pe trimestrul trei, scrie Mediafax, citat de Adevărul.

Din cauza aceleiași crize, industria publicității este nevoită să-și regândească marile campanii de promovare în cea mai importantă perioadă a sa, cea de dinaintea sărbătorilor de iarnă. După cum arată editorul Toy Insider, „nu poți face publicitate unei jucării despre care nu știi dacă va apărea pe rafturile magazinelor”.

Între timp, constructorii auto europeni avertizează că industria riscă o repetare a crizei semiconductorilor. Constructorii auto europeni trebuie să-și reducă dependența de Asia, riscând în caz contrar o repetare a crizei care a dus la închideri de fabrici pe întregul continent, a avertizat șeful asociației auto a regiunii.


…Criza aprovizionării s-ar putea extinde în 2022. Marea Britanie rămâne fără spații de stocare…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version