in

Criza Coronavirus în UK: „Trebuie să rămânem în izolare până în iunie”

Unul dintre consilierii medicali principali ai guvernului britanic a declarat că trebuie să rămânem în izolare până în iunie pentru a învinge coronavirusul.

În condițiile în care numărul celor decedați din cauza coronavirus a crescut, ieri, cu 260, depășind 1.000 de persoane, profesorul Neil Ferguson, consilier principal în domeniul epidemiologic al Guvernului britanic, spune că locuitorii Regatului Unit trebuie să rămână în izolare încă aproape trei luni.

Ferguson a declarat pentru The Sunday Times: „Va trebui să menținem aceste măsuri, după părerea mea, pentru o perioadă semnificativă de timp – probabil până la sfârșitul lunii mai, poate chiar la începutul lunii iunie”.

Morgă temporară pentru 12.000 de corpuri pe aeroportul Birmingham

Coronavirus, ultimele cifre: Numărul morților din Marea Britanie a depășit 1.000. 260 de decedați în ultimele 24 de ore

Profesorul a adăugat că și în condițiile în care blocarea va fi ridicată, oamenii vor trebui în continuare să respecte măsurile de distanțare socială pentru lunile următoare.

„Depinde de comportamentul nostru. Dacă respectăm îndrumările, ne putem ocupa mai eficient de răspândirea bolii”,  a declarat ministrul Michael Gove, al doilea om din guvernul Johnson.

„În momentul de față, oamenii respectă regulile, dacă ne uităm la numărul de persoane aflate în transportul public care a scăzut, dacă ne uităm la numărul celor din supermarketuri și alte magazine, care a scăzut și el,” a spus Gove.


În toată țara au fost testate 120.776 de persoane pentru coronavirus, 17.089 fiind testate pozitiv pentru Covid-19.

Pentru a încerca să asigure eficacitatea izolării, Guvernul cheltuie aproximativ 5,8 milioane de lire sterline pentru scrisori care vor ajunge la 30 de milioane de uși, împreună cu un pliant care va conține sfatul guvernului pentru a lămuri confuzia publicului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Recomandări MAE pentru cetățenii români din Marea Britanie, în contextul pandemiei de coronavirus

Cea mai bătrână victimă a coronavirusului în Marea Britanie: 108 ani, supraviețuitoare a două războaie și a epidemiei de gripă spaniolă