in

Criza COVID: Supermarketurile din Marea Britanie raționalizează hârtia igienică și săpunul

Lanțul de hipermarketuri TESCO, din Marea Britanie, a început raționalizarea mai multor produse, printre care hârtia igienică și săpunul.

Astfel, a fost limitat numărul de produse ce pot fi cumpărate, printre care ouăle, orezul, săpunul și rolele de hârtie de toaletă, în condițiile în care 3.000 de camioane sunt încă blocate la graniță după introducerea restricțiilor privind transportul între Marea Britanie și Franța, potrivit Mediafax.

Tesco a anunțat că are stocuri suficiente, iar clienții ar trebui să „cumpere așa cum o fac în mod normal”, adică fără să exagereze.

Franța și-a închis granița cu Marea Britanie timp de 48 de ore, duminică, pe fondul temerilor legate de noua tulpină de coronavirus. Zeci de alte țări au interzis sosirile din Marea Britanie, inclusiv India, Iran și Canada.

Panică în Marea Britanie după închiderea graniței cu Franța: Lumea dă năvală în supermarketuri de teama dispariției alimentelor

Autoritățile franceze au anunțat aseară că vor fi permise călătoriile pentru rezidenți și cetățeni cu un test negativ recent. Între timp, Comisia Europeană a cerut altor țări să renunțe la interdicțiile de călătorie. Într-o recomandare adresată tuturor statelor membre, Comisia a spus că interdicțiile aplicate zborurilor și trenurilor ar trebui eliminate pentru a se evita întreruperea lanțului de aprovizionare.


Luni, 21 decembrie, lanțurile de magazine Tesco și Sainsbury’s au avertizat asupra posibilității dispariției de pe rafturi a unor produse, dacă nu apar soluții pentru transportul mărfurilor. O mare parte din legumele proaspete din Marea Britanie provin din Europa continentală, mai ales în timpul iernii, inclusiv roșiile și varza.

Tesco a anticipat și că produsele precum salatele și citricele ar putea fi afectate.

Canalul Mânecii este o rută comercială vitală, cu aproximativ 10.000 de camioane care trec zilnic între Dover și Calais de Crăciun, aducând produse proaspete.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mare Britanie. Haosul de la granița cu Franța continuă. Se poate trece doar cu test negativ. Mii de șoferi așteaptă testarea

Revolta de la DOVER: Șoferii de camion furioși s-au luat la bătaie cu polițiștii. Oamenii nervoși strigă: „F*** you Boris!”