in

Criză politică majoră în Marea Britanie. Cabinetul lui Boris Johnson, tot mai slăbit. Un al treilea ministru și-a dat demisia

Criză politică majoră în Marea Britanie. Cabinetul lui Boris Johnson, tot mai slăbit. Un al treilea ministru și-a dat demisia.

Sondajul YouGov, publicat de Daily Mail a constatat că 69% dintre oameni cred că premierul ar trebui să demisioneze – în creștere cu 11% față de 9 iunie – un sentiment împărtășit de mai mult de jumătate (54%) dintre respondenții care au votat cu conservatorii la alegerile generale din 2019.

Doar 18% dintre britanici în general cred că Johnson ar trebui să rămână la conducere, dar în ciuda solicitărilor larg răspândite pentru demisia sa, doar unul din cinci respondenți la sondajul YouGov cred de fapt că prim-ministrul le va ține seama, mai scrie sursa citată. 

”Atmosfera ostilă” de după Brexit. Român din Anglia: ”Simt că ar trebui să fiu cetățean britanic”

Criză politică majoră în Marea Britanie.

Ministrul britanic pentru Copii şi Familie, Will Quince, şi Laura Trott, asistenta ministrului britanic pentru Transporturi, şi-au anunţat demisia pe fondul unui nou val de scandaluri care afectează Guvernul premierului Boris Johnson.

Doi noi membri ai Guvernului britanic şi-au anunţat demisia, miercuri, a doua zi după anunţul demisiei surprinzătoare a ministrului Sănătăţii, Sajid Javid, şi a ministrului Finanţelor, Rishi Sunak. Astfel, puterea premierului britanic Boris Johnson pare a fi şi mai slăbită, în contextul implicării sale într-un val de scandaluri.

Ministrul britanic pentru Copii şi Familii, Will Quince, şi-a anunţat demisia, pe motiv că nu a avut ”de ales” după ce a repetat ”cu bună-credinţă” în presă elementele furnizate de serviciile premierului, “care s-au dovedit a fi inexacte”.

De asemenea, Laura Trott a demisionat din postul de asistent al ministrului Transporturilor, considerând că încrederea a fost ”pierdută”, transmite news.ro.

Demisii în lanț

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după o serie de scandaluri care au afectat imaginea guvernului, transmite AFP.

“Este clar pentru mine că situaţia nu se va schimba sub leadership-ul dumneavoastră – şi, prin urmare, aţi pierdut încrederea mea”, a afirmat Javid în scrisoarea de demisie postată pe Twitter.

După câteva minute, şi-a anunţat plecarea din guvern şi ministrul Finanţelor, Rishi Sunak. “Publicul aşteaptă în mod legitim ca guvernul să se comporte cu seriozitate şi competenţă”, a arătat el în scrisoarea de demisie publicată pe Twitter.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

catering school

Situație alarmantă în școlile din Anglia, copiii nu-și permit masa de prânz. ”Carnea de vită sau pui dispare din meniuri”

zboruri anulate British Airwayas

Planurile a sute de mii de pasageri vor fi perturbate, British Airways anulează 10.300 de zboruri pe distanțe scurte