in

Cătălin Zmărăndescu se gândește la cetățenia britanică

Campion european şi mondial la MMA, deţinător al centurii europene la box, în versiunea IBA, Cătălin Zmărăndescu este hotărât să obţină cetăţenia britanică, scrie ziarul Ring. „Am mai bine de patru ani de când sunt în Anglia, am rezidenţă.În primul an mai veneam şi în ţară, făceam naveta. Însă de trei ani sunt stabilit aici. Am aplicat deja pentru a deveni cetăţean britanic. După exact cinci ani, voi da examenul aferent pentru a obţine cetăţenia. Mai este ceva timp până voi da examenul şi am timp să mă pregătesc.

Zmărăndescu, noul campion European IBA la box

Este o carte specială pe care o am acasă, sunt tot felul de teste cu întrebări despre regină şi despre scriitorii lor cei mai cunoscuţi (W. Shakespeare, Jane Austin, Lord Byron şi Charles Dickens). Mă gândesc dacă voi renunţa la cetăţenia română, nu sunt obligat să fac asta. Paşaportul britanic îmi oferă posibilităţi pe care cel românesc nu mi le dă”, a declarat sportivul pentru Ring.

Antrenor personal și proprietar de club

Cătălin şi-a deschis, recent, o sală de arte marţiale în Londra, acolo unde locuieşte. „Dacă nu ai o viaţă sportivă clară şi bine definită, nu poţi face performanţă la vârsta asta. Mă trezesc aproape în fiecare dimineaţă la şapte, uneori şi la şase, mănânc repede şi mă duc la primul antrenament. Merg la muncă, revin la al doilea antrenament, mă întorc de la muncă şi apoi la ultimul antrenament.

Iar seara, la 23.00, trebuie să fiu în pat. Munca pentru mine înseamnă că sunt şi antrenor personal şi am şi clubul meu de lupte marţiale. O parte din sală este pentru box, iar cealaltă, pentru arte marţiale, de care mă ocup eu în special.

Cam de o lună de zile am dat drumul la acest club şi avem deja 40 de sportivi, de la copii până la adulţi. Este în Londra, într-o zonă bună. Mi-am împlinit un vis mai vechi de-al meu de când sunt în Anglia”, povesteşte Zmărăndescu.

Antrenamente draconice

„Antrenamentele sunt foarte dure”, a declarant Cătălin. „Au fost numeroase momente când am vărsat din cauza efortului depus. Ştii care era replica antrenorului: «Du-te, spală-te şi vino înapoi». Când îţi este foame, treci peste toate şi nu-ţi vine să te laşi. Am doi copii de crescut şi am luat-o de la zero, iar eu nu sunt genul de om care să facă pasul înapoi.

Cătălin Zmărăndescu: “Cel mai rău mă doare că nu am copiii lângă mine”

Din octombrie 2012, cu antrenorul pe care îl am, eu nu mai pun mâna pe halteră. Tot ce lucrez este cu greutatea corpului meu, cu barosul şi cu un ciocan uriaş de cauciuc pe care am zis că-l iau acasă să dorm pe el. Lucrez mult pentu forţă, viteză, căci masă musculară am suficient.

Pentru condiţia fizică lucrez cu un subofiţer din marina regală a Marii Britanii. Şi să nu crezi că vrea cineva să ştie cum mă rupe, iar eu nu pot să spun că nu mai vreau sau nu mai pot. Controalele medicale trebuie să fie la zi, altfel nu intri în ring. Inclusiv testele pentru hepatită şi HIV”, spune Cătălin Zmărăndescu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aventurile lui Pardalian în UK

Italia şi Spania, ţări primitoare cu imigranţii. 3,5 milioane de români, întreţinuţi de rudele din străinătate