Menu
in

Cum a evoluat piața muncii din Marea Britanie în ultimii 3 ani



Marea Britanie pare să traverseze o perioadă de austeritate, cel puțin așa reiese din studiul realizat de British Social Attitudes. Nesiguranța locurilor de muncă și condițiile slabe de muncă pot avea consecințe de lungă durată asupra angajaților. Care sunt percepțiile asupra pieței de muncă și asupra angajatorilor, în ultimii trei ani de recesiune?

53% dintre angajați susțin că angajatorii lor s-au confruntat cu dificultăți financiare în ultimii trei ani. Mai mult decât atât, 38% dintre angajați sunt nesiguri în ceea ce privește locul de muncă actual și consideră că angajatorul i-ar înlocui cu foarte multă ușurință, dacă ar fi nevoie.

Deși în 2004 32% dintre angajați spuneau că este “foarte adevarat” că locurile lor de muncă sunt sigure, în 2010, doar 23% mai susțineau acest lucru. Unul din cinci angajați a avut salariul redus în ultimii trei ani, în timp ce unul din patru angajați spune că a fost nevoie să preia și alte responsabilități, mai puțin interesante, la locul de muncă.

Deși 45% dintre angajați spun că abia reușesc să facă față cheltuielilor, 40% dintre angajați susțin că pot trăi confortabil din veniturile lor. Britanicii cred că ajutorul de șomaj este prea consistent și că descurajează șomerii să se angajeze: deși în 1991 doar 27% din populație credea acest lucru, acum 62% dintre angajați consideră că este necesară micșorarea ajutorului de șomaj.

O majoritate de 88% dintre persoanele angajate consideră că trebuie să muncească din greu, procent ce a crescut cu 10 puncte din 2004. De asemenea, angajații se simt presați nu doar de lipsa locurilor de muncă, dar și de angajatori, care au mai multe așteptări de la aceștia. Deși cifrele sondajului nu sunt deloc optimiste, se pare că 7,3 din 10 angajați sunt mulțumiți de locul de muncă, procentul fiind aproape egal la femei cât și la bărbați (7,3 femei și 7,2 bărbați).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version