in

Data încoronării regelui Charles al-III-lea, este cel mai în vârstă monarh care a urcat pe tronul britanic

Știri UK: Regele Charles va fi încoronat pe 3 iunie, au afirmat astăzi oficiali anonimi. Încoronarea Majestății Sale în Westminster Abbey ar urma să aibă loc la aproape 70 de ani, la o zi distanță, după ceremonia mamei sale, regina.
Regina Elisabeta a II-a a fost încoronată la 2 iunie 1953, la 16 luni după ce a devenit monarh. Dar, de obicei, acestea au loc în decurs de un an de la urcarea pe tron, scrie The Sun.

Familia Regală arată pentru prima dată piatra funerară a Reginei († 96)

Data încoronării regelui Charles al-III-lea

Regele va fi așteptat nouă luni pentru ceremonia sa dacă se va desfășura pe 3 iunie. Discuțiile cu privire la zilele care vor fi sărbători legale sunt în curs de desfășurare, potrivit Bloomberg.

Este posibil ca britanicii să aibă o zi liberă vineri, 2 iunie, când a fost încoronată regina, pentru un weekend prelungit care să marcheze evenimentul de stat. Nici o dată pentru încoronarea regelui nu a fost confirmată oficial și rămâne să fie decisă, potrivit The Sun.

Se înțelege că discuțiile sunt în curs de desfășurare, urmând ca un anunț oficial să fie făcut în timp util. Charles va avea 74 de ani la ceremonie, ceea ce îl va face cel mai în vârstă monarh britanic încoronat.

Planificarea primei încoronări a națiunii din ultimii 70 de ani a început la doar 48 de ore după funeraliile de stat emoționante ale reginei de luna trecută. Surse au declarat luna trecută pentru The Sun că slujba va fi mai scurtă, mai mică și mai puțin costisitoare decât încoronarea reginei.


Planificarea serviciului se va ține cont de criza costului vieții.

O sursă regală a declarat pentru Mirror: “Regele este foarte conștient de problemele resimțite de britanici, așa că va vedea că dorințele sale vor fi duse la îndeplinire, că, deși ceremonia de încoronare ar trebui să rămână corectă și fidelă tradițiilor din trecut, aceasta ar trebui să fie, de asemenea, reprezentativă pentru o monarhie într-o lume modernă.

“Regele a fost mult timp un susținător al unei monarhii raționalizate sau simplificate, iar despre acest proiect se poate spune cu siguranță că se potrivește cu viziunea sa.”

Charles a devenit rege când mama sa a murit, pe 8 septembrie, și a urcat oficial pe tron în cadrul unei ceremonii care a avut loc două zile mai târziu la Palatul St James din Londra.

La vârsta de 73 de ani, el este cel mai în vârstă rege care a urcat pe tronul britanic – depășindu-l pe regele William al IV-lea, care avea 64 de ani când a preluat coroana în 1830.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

asitenta ucigasă UK

Anglia: asistenta ucigașă, acuzată de uciderea a șapte bebeluși și de încercarea de a ucide alți zece.

Alertă în centrul Londrei, mai multe persoane înjunghiate lângă gara Liverpool Street, poliția a izolat zona