in

David Cameron: „doar imigranţii care muncesc vor fi primiţi în UK”Primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, a declarat că doar imigranţii care vor să muncească ar trebui primiţi în ţară, chiar dacă astfel se va încălca principiul cheie al Uniunii Europene, acela al „liberei circulaţii”.

Marea Britanie va solicita noi reguli pentru a-i ţine departe pe „turiştii de beneficii” români şi bulgari care se presupune că ar intra în Marea Britanie odată cu ridicarea restricţiilor, în decembrie 2013, a subliniat primul ministru la emisiunea BBC – Andrew Marr Show.

Cameron are în plan negocieri dure cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte politica de imigraţie, dar şi alte politici, precum directiva privind timpul de lucru, directiva ce limitează numărul de ore care pot fi lucrate de către personalul angajat. Cameron crede că UK ar trebui să facă excepţie şi de la această politică.

Acesta consideră că este perfect acceptabil că Marea Britanie să solicite modificări ale tratatului, deşi Uniunea Europeană crede exact contrariul. Cu toate acestea, Cameron crede că Marea Britanie are de câştigat rămânând parte a UE, considerând că ţara sa trebuie să aibă un loc la masa de negocieri atunci când se discută legi ale Europei.

Întrebat dacă doreşte că Marea Britanie să părăsească UE, acesta a răspuns: “Nu cred că este bine pentru Marea Britanie să părăsească UE. Politica pe care o duc eu este în strânsă legătură cu interesele naţionale. Ce este bine pentru UK? Ce este bine pentru oamenii care lucrează în UK? Ce este bine pentru afacerile din UK? Ce este bine pentru viitorul ţării mele?

50% din comerţ se desfăşoară între graniţele Europei. La momentul de faţă, fiind parte a acestei pieţe unice, avem un loc la masa de negocieri, deci participăm la stabilirea regulilor de piaţă. Dacă am fi în afară UE, ar trebui să facem comerţ cu aceleaşi ţări, dar nu am avea posibilitatea să participăm la scrierea regulilor”, a continuat acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alt guvern, aceleaşi biruri: taxa auto a reintrat în vigoare

Mii de românii se întorc la muncă, după ce au petrecut sărbătorile în ţară