in

David Cameron: românii și bulgarii din 2014, mai puțini decât polonezii din 2004

Premierul britanic, David Cameron, dă asigurări că numărul românilor și bulgarilor care vor veni la anul în Marea Britanie va fi mult mai mic decât cel al muncitorilor polonezi, în anul 2004.În timpul unei vizite în Somerset, prim ministrul i-a liniștit pe susținătorii săi, cărora le-a explicat că, în cazul intrării României și Bulgariei în Uniunea Europeană, au fost impuse controale de tranziție, pentru șapte ani. Acest lucru nu s-a întâmplat pe vremea fostului guvern laburist, a mai declarat Cameron, când o mulțime de țări au aderat la UE, și nu au avut parte de astel de măsuri. Atunci, au venit foarte mulți polonezi.

Sondaj BBC: DOAR 1% dintre români vor să vină în Marea Britanie

„De data aceasta, deoarece controalele de tranziție au fost puse, ridicarea restricțiilor se va petrece simultan în mai multe state din Europa. Deci, eu nu cred că vom mai avea de-a face cu situația poloneză din 2004. “

Parlamentarii britanici: migrația din România și Bulgaria va fi scăzută

Cotidianul The Telegraph arată că analiștii sunt de părere că se poate repeta situația de acum 10 ani, când mai mult de un milion de oameni au ajuns în Marea Britanie. Miniștrii, scrie The Telegraph, au fost criticați pentru că ar refuza să estimeze numărul de imigranți care se pregătesc să vină în UK, anul viitor.

Foreign Office: Invazia românilor, puțin probabilă

Organizația Migration Watch, spre exemplu, a estimat că 50.000 de români și bulgari vor veni aici în fiecare an, începând cu 2014.  Cotidianul respectiv mai amintește și de studiul realizat de Institutul National de Cercetare Economica si Sociala (NIESR), la începutul acestei luni, care nu a dat date certe cu privire la numărul total al românilor și bulgarilor care vor veni în UK.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Nu mai vrem să ne întoarcem în România”

UKIP avertizează populația cu privire la “invazia românilor”