in

De astăzi, măștile sunt obligatorii în magazinele, supermarketurile, băncile sau oficiile poștale din Anglia

Începând de azi, 24 iulie, oamenii vor fi obligați să poarte măști de protecție atunci când intră în magazinele, supermarketurile, băncile sau oficiile poștale din Anglia. Obligativitatea este deja impusă în Scoția.

În încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a confirmat că acoperirea feței va fi necesară în mai multe incinte, printre care și restaurantele take away. Nu sunt însă obligatorii în locurile unde se servește masa.

De asemenea, măștile nu sunt necesare în locuri precum restaurante și pub-uri, saloane de coafură, săli de sport, centre de agrement, cinematografe, biblioteci, muzee și teatre.

Anglia: Unde va fi OBLIGATORIU să purtați mască, de mâine… ATENȚIE! Va fi obligatorie nu doar în magazine

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat pentru The Independent: „De vineri, 24 iulie, va fi obligatoriu să vă acoperiți fața în magazine și supermarketuri, așa cum se întâmplă în prezent în transportul public. Dacă un magazin sau supermarket are o cafenea sau o zonă de relaxare pentru a mânca și a bea, vă puteți îndepărta masca în acea zonă.”

Amenda pentru lipsa măștii în astfel de locuri este de 100 de lire, redusă la jumătate dacă este plătită în termen de două săptămâni.

Legea, care a fost publicată joi după-amiază, prevede că „nicio persoană nu poate, fără o scuză rezonabilă, să intre sau să rămână într-un loc relevant fără a-și acoperi gura și nasul”.

Obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta sub 11 ani, personalului, angajaților și persoanelor care „oferă servicii”.

De asemenea, cei cu boli fizice sau psihice sau dizabilitățile pot fi scutiți.

Reglementările stipulează că măștile nu trebuie să fie purtate dacă „este în mod rezonabil necesar să mănânci sau să bei”.

O acoperire a feței este legal definită ca „acoperire de orice tip care acoperă nasul și gura unei persoane”.

Oamenii au fost sfătuiți să se spele pe mâini înainte de a-și pune o mască sau de a o scoate și de a evita atingerea ochilor, nasului sau gurii în timp ce o poartă.

Cu toate acestea, supermarketurile au anunțat că acoperirea feței este responsabilitatea clienților și că nu îi vor refuza pe cei care nu poartă mască în magazine.

Specialiștii italieni: Virusul rezistă în straturile măștilor de protecție
Bill Gates: „Va fi nevoie de mai multe doze de vaccin pentru a fi eficient”. Atac la administrația Trump

Omenirea nu va scăpa niciodată de COVID-19: „E la fel ca HIV! Va rămâne cu noi pentru totdeauna!”