in

De ce interzice Mare Britanie vânzarea becurilor cu halogen

Marea Britanie va interzice vânzarea becurilor cu halogen, începând din luna septembrie, iar din 2023 urmează să fie interzisă și vânzarea tuburilor fluorescente.

Aceste acțiuni fac parte din procesul de tranziție energetică a acestei țări precum și pentru a favoriza becurile LED care consumă mai puțină electricitate, informează AFP.

Această interdicție, precum și trecerea la becurile LED, va evita emiterea a 1,26 milioane de tone de CO2 în fiecare an, adică echivalentul emisiilor a 500.000 de automobile.

În plus, decizia va permite britanicilor „să economisească 75 de lire sterline pe an la factura de electricitate”, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul britanic pentru Mediul de Afaceri.

Ce factură la electricitate plătește Regina Marii Britanii. Vedetele din Regatul Unit, mari consumatoare de energie electrică. Prețuri pe măsură

Becurile cu LED, care în prezent reprezintă două treimi din totalul becurilor vândute în Marea Britanie, „au o durată de viață de cinci ori mai mare decât cea a becurilor cu halogen iar la aceeași luminozitate utilizează cu 80% mai puțină energie”, se mai arată în comunicatul citat.


Becurile cu halogen au început să fie retrase de pe piața din Marea Britanie din 2018. Guvernul de la Londra vrea ca becurile cu LED să reprezinte 80% din toate becurile vândute în această țară în anul 2030. Cu toate acestea, unele modele precum becurile cu halogen de tip R7 și tuburile fluorescente T5, vor beneficia totuși de o excepție.

Becurile cu halogen sunt deja interzise la vânzare în Uniunea Europeană.

Marea Britanie, gazda următorului summit privind schimbările climatice, COP26, s-a angajat să ajungă la neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Companiile Ryanair și British Airways, investigate în Marea Britanie pentru că nu au rambursat banii clienților în pandemie

Ce lovitură primește guvernul Johnson de la justiția Britanică. „ESTE ILEGAL, un favoritism”