in

13.000 de companii offshore cu proprietăți în UK nu își declară proprietarii, fiscul e pe urmele lor: ”Nu mai au unde să se ascundă”

Aproape 13.000 de companii offshore care dețin proprietăți în Marea Britanie nu și-au declarat proprietarii finali și ar putea fi amendate și li se poate interzice să își vândă terenurile, a anunțat guvernul, citat de The Guardian.

Martin Callanan, un ministru al afacerilor, a lăudat introducerea noului registru al proprietarilor străini de proprietăți din Marea Britanie, afirmând că acesta a fost “de neprețuit pentru serviciile fiscale și de venituri, aducând transparență trusturilor offshore opace, adesea folosite pentru a ascunde activele în scopuri fiscale”.

Citiți și: Băncile britanice sunt în alertă: creștere masivă a numărului de clienți care nu-și pot plăti creditele ipotecare și cărțile de credit

Aproape 13.000 de companii offshore care dețin proprietăți în Marea Britanie nu și-au declarat proprietarii finali

Lordul Callanan a evidențiat, de asemenea, dezvăluirea sa conform căreia una dintre cele mai căutate persoane de către FBI, Dr. Ruja Ignatova, cunoscută sub numele de Cryptoqueen, a fost dezvăluită ca fiind proprietara a două proprietăți în Marea Britanie prin intermediul unor companii din Guernsey. Potrivit datelor din Registrul de Cadastru, acestea includ o proprietate de 1,9 milioane de lire sterline în Kensington.

Cu toate acestea, el a declarat că doar 19.510 dintr-un total de 32.440 de organizații de peste mări înregistrate și-au declarat beneficiarii reali – ceea ce înseamnă că aproximativ 40%, adică aproape 13.000, nu au făcut acest lucru.

El a declarat că, în prezent, Companies House și Insolvency Service vor avea puteri suplimentare de investigare și că se vor investi până la 20 de milioane de lire sterline pentru a combate spălarea de bani prin intermediul companiilor care dețin proprietăți în Marea Britanie.

”Infractorii și elitele corupte nu mai au unde să se ascundă”

După ce a expirat termenul limită de 31 ianuarie pentru înregistrarea companiilor, Callanan a declarat: “Infractorii și elitele corupte nu mai au unde să se ascundă. Vom folosi toate instrumentele pe care le avem la dispoziție, inclusiv amenzi și restricții, pentru a lua măsuri drastice împotriva companiilor străine care nu s-au conformat.”


El a spus că societățile străine neînregistrate sunt acum automat respinse de la înregistrarea proprietății oricărui teren nou de către HM Land Registry și orice cumpărător din Marea Britanie nu va putea să își transfere titlul de proprietate pentru orice proprietate cumpărată de la organizații neconforme.

Aproximativ trei sferturi dintre societățile care și-au înregistrat proprietarii finali își au sediul în cinci jurisdicții: BVI, Jersey, Insula Man, Guernsey și Luxemburg.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Bogdan Cercel și Vasile Touth au fost condamnați la 27 de ani de închisoare

Doi români din nordul Londrei au legat femei cu bandă adezivă și le-au amenințat cu un cuțit într-un jaf terifiant

prețurile caselor din Marea Britanie

De ce prețurile caselor din Marea Britanie ar putea scădea cu 20% după cea mai recentă creștere a ratei dobânzii