in

Experții în sănătate critică decizia lui Boris Johnson de a nu impune restricții de Anul Nou în Anglia

restricții de Anul Nou

Decizia lui Boris Johnson de a nu impune noi restricții în Anglia de Anul Nou, refuzând să anuleze Revelionul, este criticată de experții în sănătate.

Premierul britanic se bazează pe îndrumări care îi îndeamnă pe oameni să limiteze socializarea înainte de ultima furie socială din 2021, mai degrabă decât să impună restricții obligatorii din punct de vedere legal, cum ar fi în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, scrie Daily Mail.

Ministrul Mediului, George Eustice, a insistat că guvernul urmărește îndeaproape spitalizările din cauza COVID și a refuzat să excludă adoptarea unor restricții suplimentare în ianuarie.

Însă experții în sănătate spun că decizia de a menține deschise cluburile de noapte și alte localuri pentru petrecerile de Anul Nou, „spune multe” despre abordarea premierului.

Ministrul Javid dă liber la petreceri: Fără restricții în Anglia înainte de Anul Nou

Profesorul Danny Altmann, imunolog la Imperial College London, a spus că decizia Guvernului pare să arate „cea mai mare divergență între sfaturile clinice/științifice ale experților și legislativ”.

Iar virologul de la Universitatea din Brighton, dr. Sarah Pitt, a spus că existența unor reguli diferite în Anglia va face ca oamenii din Țara Galilor și Scoția să traverseze granița pentru a sărbători Anul Nou, după care se vor întoarce acasă deja infectați.

Sajid Javid, îngrijorat de noua variantă Omicron: „Ne așteptăm să crească numărul cazurilor în zilele următoare”

Cu toate acestea, parlamentarii conservatori l-au susținut pe Boris Johnson pentru că s-a ținut tare împotriva apelurilor de a impune sancțiuni mai dure, argumentând că este mai bine să existe încredere în „bunul simț al poporului britanic”.

Directorul executiv al NHS Providers, Chris Hopson, a spus că trusturile NHS nu raportează încă o creștere uriașă a numărului pacienților care au nevoie de îngrijiri critice și ventilatoare, ceea ce a declanșat lockdown-ul de anul trecut, după debutul variantei Alpha.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Cercetător britanic: Varianta Omicron „nu cauzează aceeași boală” precum celelalte tulpini

Cercetător britanic: Varianta Omicron „nu cauzează aceeași boală” precum celelalte tulpini

spargeri case Londra

Londra, paradisul spărgătorilor: care sunt cartierele unde se sparg cele mai multe case