in

Decizie de ultimă oră a oficialilor UE cu privire la Brexit. Ce se va întâmpla la summitul de la Sibiu

Liderii europeni au decis ca la viitorul summit UE de la Sibiu să nu se discute niciun cuvânt cu privire la Brexit.

Potrivit The Independent, un înalt oficial european a spus că summitul va fi „în principiu fără Brexit”.

Timp de doi ani, Marea Britanie a reușit să monopolizeze toate întâlnirile UE cu discuții despre Brexit, nemaifiind loc pentru alte probleme.

Însă din aprilie, când liderii UE au convenit să amâne plecarea Regatului Unit până în octombrie, se pare că s-a luat o vacanță de la “Brexit” și iar timpul va fi utilizat pentru a se discuta alte probleme.

Theresa May nu va participa la întâlnirea de la Sibiu, deși se așteaptă ca Marea Britanie să fie reprezentată. Summit-ul va fi o relansare a UE după o serie de crize precum Brexit, migrația și problemele economice din zona euro. Data a fost inițial aleasă astfel încât să aibă loc după plecarea Marii Britanii, un plan care a fost depășit de evenimente.

La o conferință de presă de la Bruxelles, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a rezumat punctul de vedere al UE.


„Toată lumea înțelege limba engleză”, a spus el. „Nimeni nu înțelege Anglia – dar toată lumea înțelege engleza”.

„În comparație cu parlamentul britanic, sfinxul egiptean este o carte deschisă. Ori rămân, ori vor pleca. Dacă rămân, rămân. Dacă pleacă, pleacă”, a mai precizat Juncker.

Problema Brexit va reveni cu siguranță în octombrie – cu excepția cazului în care Marea Britanie ar plecat deja până atunci.

Summitul de la Sibiu va fi prezidat de președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, și se va ține în România deoarece țara deține președinția rotativă a UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Britanicii plâng după „ căpșunarii ” români. „O să ne putrezească recolta pe câmp”

Băncile din Marea Britanie reduc ratele ipotecare. Un prilej bun să vă luați o casă