Menu
in

Deputații PNL: Românii nu vor invada Marea Britanie

Deputaţii PNL, prezenţi la întâlnirea cu membrii Camerei Comunelor aflați într-o vizită de trei zile la București, au asigurat reprezentanţii delegaţiei britanice că numărul imigranţilor români în Marea Britanie nu va creşte alarmant începând cu 1 ianuarie 2014.



Parlamentul României a primit, pe 21 mai, vizita Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor, condusă de Keith Vaz, preşedintele comisiei. Cu această ocazie, deputatul PNL, Mircea Dolha, a declarat, în legătură cu îngrijorările privind o „invazie” a românilor, la 1 ianuarie 2014: „Suntem, la curent cu faptul că această chestiune a stârnit polemici în Marea Britanie, însă toate studiile de impact realizate până acum arată că procentul migraţiei nu va deveni unul covârşitor.

Pe de altă parte, deja am dovedit că în ţările în care s-au stabilit, imigranţii români, în mare parte personal specializat sau muncitori calificaţi, au adus un plus de valoare economiei europene. Cetăţenii români care locuiesc în Marea Britanie sunt, în marea majoritate, persoane responsabile, oameni harnici, ce au emigrat pentru a-şi construi acolo o situaţie socială bună. Vă putem spune sincer că românii nu vor invada Marea Britanie”.

Aurelian Mihai, deputat PP-DD: “Șapte din zece români din Spania vor să vină în UK”

Secretarul Comisiei pentru românii de pretutindeni, deputatul Aurelian Mihai, a arătat, de asemenea, că este foarte puţin probabil ca cetăţenii români deja stabiliţi în vestul Europei să îşi dorească să „o ia de la zero” în Marea Britanie, iar persoanele care şi-au dorit să emigreze, au făcut deja acest lucru în ultimii ani.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, deputatul liberal Ovidiu Silaghi, a răspuns întrebării delegaţiei engleze referitoare la numărul românilor ce trăiesc în afara graniţelor ţării. „Italia, Spania, Germania şi Franţa sunt ţări preferate de cei care au emigrat. În Italia, sunt circa un milion de români, în Spania, peste un milion de persoane, iar în Germania locuiesc circa 300.000 de conaţionali. Ce s-a observat este că Marea Britanie nu a fost niciodată una dintre ţările în care emigrarea românilor să fie masivă”.

Ambasadorul Jinga: Marea Britanie nu mai este o destinaţie preferată pentru românii

Fostul ministru liberal a atras atenţia că românii din state precum Italia reprezintă o importantă bază pentru economie şi că, de multe ori, conaţionalii noştri sunt angajaţi pe posturi pe care cetăţenii acelei ţări nu doresc să le mai ocupe. Silaghi a subliniat că numeroşi britanici sunt foarte bine primiţi în România. „Să nu uităm că sunt şi cazuri de cetăţeni englezi care îşi doresc să locuiască în România. Un exemplu ar fi Prinţul Charles, care se simte foarte bine la noi în ţară”, a spus fostul ministru al Transporturilor.

În perioada 1-5 iunie, o delegaţie a Comisiei pentru românii de pretutindeni va fi prezentă la Londra, pe agenda discuţiilor figurând şi o serie de sesizări venite din partea cetăţenilor români stabiliţi în Regatul Unit.

Ridicarea restricţiilor – britanicii cred în basmul cu “invazia” românilor

„Din păcate, avem şi situaţii în care conaţionalii noştri nu sunt bine trataţi. Majoritatea problemelor apar când persoanele angajate nu sunt încadrate legal, ocazie să fie batjocorite de firme mai mici. Nu sunt situaţii singulare, iar românii nu sunt singurele victime ale acestor discriminări. În aceeaşi situaţie se află şi imigranţii bulgari, spre exemplu. Cu siguranţă problemele se vor rezolva când toţi angajaţii vor avea forme legale pe teritoriul englez”, a declarat liberalul Mircea Dolha.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version