in

Deputat ucrainean: „Occidentul este pregătit să împartă Ucraina. O parte va trece la România”

Deputat ucrainean: „Occidentul este pregătit să împartă Ucraina. O parte va trece la România”

Un deputat ucrainean acuză Occidentul că vrea să împartă Ucraina, iar părți din această țară ar urma să fie incluse în alte state precum Polonia, Ungaria și România.

Televiziunea națională din Polonia a prezentat o hartă cu Ucraina divizată, iar potrivit acesteia, regiunea Cernăuți ar trece la România.

„Occidentul este pregătit să împartă Ucraina” și deja a fost pregătită o hartă cu împărțirea teritoriilor sale, spune Ilia Kiva, fost deputat în Rada Supremă de la Kiev. Acesta a postat o captură a hărții pe Telegram.

Harta a fost prezentată inițial pe postul de televiziune polonez TVP1,  principalul canal public de televiziune radiodifuzorului național din Polonia. „Harta chiar a apărut pe canalul național din Polonia. Se confirmă tot ceea ce am vorbit deja și pentru ce este pregătit Occidentul în legătură cu Ucraina”, a scris Kiva pe canalul său de Telegram, potrivit România TV.

Occidentul este pregătit să împartă Ucraina

Conform acestei prezentări, regiunileLvov, Ivano-Frankivsk, Volîn, Rivne și Ternopil vor fi luate de la Ucraina și vor fi trecute la Polonia, în timp ce României îi va fi redată regiunea Cernăuți.

În urma împărțirii, Ungaria se va alege cu Transcarpatia, iar Rusia va lua cea mai mare parte și anume: Odesa, Nikolaev, Herson, Zaporojie, Dnepropetrovsk, regiunile Harkov și republicile Donbass.


Rusia amenință că intră în conflict cu NATO dacă sunt trimise forțe de menținerea păcii în Ucraina

Ca parte a Ucrainei, potrivit celor care au întocmit harta, rămân regiunile centrale și de nord ale țării.

Regiunea Cernăuți a fost creată la 7 august 1940, în urma ocupației sovietice a Basarabiei și Bucovinei de Nord. Regiunea a fost organizată în partea de nord-est a Ținutului Suceava al Regatului României, unind părți din trei regiuni istorice: jumătatea de nord a Bucovinei, jumătatea de nord a județului Hotin al Basarabiei și regiunea Herța, care făcea parte din județul Dorohoi (actualul județul Botoșani) al Moldovei propriu-zise.

Anterior, Ilia Kiva mai făcut o declarație cu care a atras atenția, afirmând că Ucraina își trăiește ultimele zile. Potrivit acestuia, în ultima lună, mulți oficiali „patrioți” au părăsit țara și au luat cu ei în străinătate 2,6 miliarde de euro, în numerar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]

vremea în Marea Britanie

Vremea ciudată continuă în Marea Britanie. După temperaturi de 20C, ne așteaptă zăpadă și frig

avioane RAF

Avioane Typhoon ale RAF, dislocate pe coasta românească a Mării Negre