in

Deținătorii de pașapoarte britanice trebuie să verifice acest lucru înainte să călătorească. Li se poate refuza îmbarcarea

pașapoarte britanice

Posesorii de pașapoarte britanice sunt avertizați să-și verifice documentele de călătorie înainte de următoarea vacanță pentru a evita să li se interzică îmbarcarea în avion.

Au fost introduse noi reguli după ce Marea Britanie a părăsit UE cu privire la perioada din pașaport necesară pentru a putea călători.

Anterior, britanicii trebuiau doar să aibă pașaportul valabil pentru a putea călători în țări din Europa, dar acum sunt în vigoare noi reguli, arată The Sun.

Site-ul guvernului confirmă faptul că britanicii trebuie să aibă un pașaport valabil pentru cel puțin trei luni pentru a putea călători într-o țară din UE, iar cei care vor să călătorească sunt sfătuiți să verifice data de expirare a documentului.

În ciuda acestui fapt, companiile aeriene dau sfaturi contradictorii, unele cerând șase luni de valabilitate, inclusiv EasyJet și Ryanair.

Site-ul EasyJet precizează: „Pentru deținătorii de pașapoarte britanice care călătoresc în UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, vă rugăm să rețineți că în ziua călătoriei, veți avea nevoie de pașaport valabil încă cel puțin șase luni.”


Iar pagina Ryanair arată că pașaportul trebuie să fie valabil „cel puțin șase luni de la data sosirii”, cu cel puțin „trei luni” rămase la plecarea din țară.

În Marea Britanie, doar cu pașaportul. „Cărțile de Identitate sunt mai ușor de falsificat”

O femeie a spus că a avut probleme la verificarea pașaportului fiului ei, explicând: „Nu-mi pot verifica fiul de 10 ani online pentru FR1202. Are mai puțin de 6 luni în pașaport, dar mai mult de 3 luni la data prevăzută pentru călătoria de întoarcere”.

Aceasta nu este singura regulă pe care britanicii trebuie să respecte.

Regulile anterioare permiteau britanicilor să prelungească cu până la nouă luni documentul anterior, până la maximum 10 ani și nouă luni. Acest lucru nu mai este valabil, iar unii pasageri au fost opriți să zboare după ce au încălcat cele două reguli noi.

O femeie a spus: „Mi s-a refuzat îmbarcarea de către Ryanair săptămâna trecută. Pașaportul eliberat în mai 2012 expiră în februarie 2023, așa că aveți grijă”.

O altă persoană a adăugat: „Fiți extrem de atenți – ​​EasyJet i-a refuzat prietenului meu îmbarcarea la poartă – data emiterii pașaportului iunie 2012 – expirare în martie 2023 – călătorea în martie 2022”.

Britanicii care călătoresc în străinătate ar trebui să se asigure că mai au cel puțin șase luni înainte de expirare, cu excepția oricăror luni suplimentare anterioare, pentru a se asigura că li se permite să se îmbarce.


…Deținătorii de pașapoarte britanice trebuie să verifice acest lucru înainte să călătorească. Li se poate refuza îmbarcarea…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

un mare actor american

Un mare actor american, surprins la cumpărături în UK, într-un supermarket Morrisons

victima violului

Anglia: Victima violului se sinucide imediat după ce este interogată de poliție. Avea doar 12 ani