in

Directorul OMS a fost „cumpărat” de China. Acuză secretarul de Stat american, Mike Pompeo

Secretarul de Stat american Mike Pompeo îl acuză pe directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, că a fost „cumpărat” de Guvernul chinez.

Potrivit The Times și Daily Telegraph, șeful diplomației americane a lansat aceste acuzații marți, 21 iulie, la Londra, într-o întâlnire cu deputați britanici – la care presa nu a avut acces – iar cele două cotidiane citează declarații ale unor participanți la reuniune.

Potrivit acestor surse, Pompeo a apreciat că eșecurile OMS, o organizație mai degrabă „politică” decât bazată pe știință, au antrenat „morți britanice”. Regatul Unit are peste 45.000 de morți din cauza COVID-19.

Nou virus gripal cu potențial pandemic descoperit în China. Are trăsături ale gripei spaniole

„Atunci când lucrurile au început să se miște, în momentul cel mai important, când exista o pandemie în China, dr. Tedros, care a fost cumpărat de Guvernul chinez, nu pot spune mai mult despre asta, dar trebuie s-o spun, spun asta bazându-mă pe informații clasificate solide, s-a încheiat un acord”, cu ocazia alegerii lui Tedros la şefia OMS, a declarat Pompeo, conform The Telegraph.

„A existat un acord în vederea acestei alegeri și când lucrurile au început să se miște, voi  aveți britanici morți, din cauza acordului care s-a încheiat”, a adăugat el, potrivit The  Telegraph.

„Respingem orice atac la persoană (ad hominem) şi acuzații nefondate”, a declarat pentru The Telegraph un purtător de cuvânt al organizației ONU, care îndeamnă țările să se concentreze în continuare asupra luptei împotriva pandemiei.

În cursul vizitei sale la Londra, după ce Guvernul britanic al lui Boris Johnson a decis să excludă producătorul chinez de echipament de telecomunicații Huawei din rețeaua britanică 5G, într-o răzgândire spectaculoasă, secretarul de Stat american a îndemnat lumea să țină piept Chinei.

OMS: Vin săptămâni critice pentru Europa!
Anglia: Unde va fi OBLIGATORIU să purtați mască, de mâine… ATENȚIE! Va fi obligatorie nu doar în magazine

Un grup din Marea Britanie cere desființarea Curții Constituționale. „Este în conflict cu poporul român”