in

Discriminare în toată regula! Românii, împiedicați să intre în Marea Britanie

Discriminare în toată regula! Românii, împiedicați să intre în Marea Britanie

Discriminare în toată regula în Marea Britanie. Numărul cetățenilor europeni cărora nu li s-a permis intrarea în Regatul Unit a crescut cu o treime, potrivit noilor date citate de City A.M.

Pe măsură ce Ministerul de Interne a intensificat controalele la frontieră , numărul cetățenilor europeni opriți la graniță a urcat la 5.266, în al treilea trimestru al anului trecut, față de 3.955 în trimestrul precedent, a constatat firma de avocatură City Bates Wells.

De asemenea, s-a constatat că cetățenii români reprezintă majoritatea covârșitoare a cetățenilor UE refuzați (56% din numărul total), urmați de bulgari (10%) și de polonezi (7%).

Ministerul de Interne a înăsprit progresiv controalele la frontieră începând cu 1 ianuarie 2021. De când Marea Britanie a părăsit UE, 12.515 cetățeni ai UE au fost opriți la granița Regatului Unit, față de doar 1.150 în aceeași perioadă a anului precedent.

Este posibil să apară probleme dacă, de exemplu, oficialii de frontieră au motive să creadă că un cetățean al UE intră în Regatul Unit cu intenția de a lucra și nu deține statutul de imigrare relevant.

România cere clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie care vizează în special românii

Cifrele sugerează că cetățenii UE din țările Europei de est sunt controlați de oficialii de frontieră în număr mai mare decât cei ai altor naționalități UE atunci când încearcă să intre în Regatul Unit, potrivit Chetal Patel, partener la Bates Wells.


„În ochii legii, toți cetățenii UE ar trebui tratați în mod egal. Faptul că românii și alte naționalități est-europene continuă să fie afectați în mod disproporționat, indică faptul că ar putea avea loc o anumită profilare”, a adăugat Patel.

„Oprirea creșterii abrupte a numărului de cetățeni din UE sugerează că Ministerul de Interne adoptă o abordare dură și pune mai multe întrebări decât de obicei”, a mai declarat reprezentantul firmei de avocatură.

„A fi supus la întrebări intense poate fi o experiență tulburătoare. Multe dintre persoanele care au fost oprite probabil că au încercat să intre în Regatul Unit din motive legitime, cum ar fi vizitarea prietenilor sau a familiei. Aceste ultime cifre nu ajută reputația internațională a Marii Britanii”, este de părere Patel.


…Discriminare în toată regula! Românii, împiedicați să intre în Marea Britanie…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.8]

Premieră mondială! Unui bărbat de 57 de ani i s-a transplantat inima unui porc

Premieră mondială! Unui bărbat de 57 de ani i s-a transplantat o inimă de porc

Un român de 13 ani l-a impresionat pe premierul britanic Boris Johnson

Un român de 13 ani l-a impresionat pe premierul britanic Boris Johnson