in

Discriminare! Studenții români și bulgari nu mai primesc împrumuturi pentru studii în UK. Măsura nu se aplică altor cetățeni UE

O nouă dovadă de discrimnarea a românilor în Marea Britanie. Invocând o „creștere suspectă” a numărului studenților români și bulgari la colegiile britanice, Compania de Credite pentru Studenți (SLC) a închețat acordarea împrumuturilor pentru aceștia.

David Willetts, ministrul pentru Universități, a declarat că a suspendat creditele pentru studenții din cele două țări, după o creștere neobișnuită a numărului celor care primesc sprijin din partea SLC, conform unor surse citate de The Telegraph.Conform normelor actuale există două tipuri de credite, unul pentru acoperirea taxelor de școlarizare și un altul pentru a acoperirea costurilor de trai.


Toți cetățenii Uniunii Europene au dreptul de a aplica pentru un credit care să le acopere taxele de studii. Acest lucru înseamnă că, în timp ce bulgarii și românii nu au voie să lucreze în Marea Britanie, ei pot studia aici.

Cu toate acestea, doar cetățenii UE care au locuit în Regatul Unit timp de trei ani au dreptul la subvenții pentru a acoperirea cheltuielilor de trai pe timpul studiilor.

Studenți pentru câștiguri financiare. „Au venit unii atrași de mirajul banilor nemunciți”

 

Willetts le-a spus parlamentarilor: “Am identificat că a existat o creștere semnificativă a numărului de studenți bulgari și români care au aplicat pentru împrumuturi de sprijin, în acest an.”

„Am cerut ca fiecare dintre a acești studenți să furnizeze informații care să sprijine cererile lor de împrumuturi pentru întreținere, înainte de orice finanțare suplimentară. În jur de 5.500 de români și bulgari au primit deja prima tranșă de credite pentru întreținere, o creșetere foarte mare față de anul trecut.”

David Willetts – Ministrul pentru Universități


„Majoritatea acestora sunt înregistrați la furnizori de servicii mai mici, alternativi, care oferă diplome naționale și alte calificări non-universitare. Creșterea numărului de aplicanți a trezit suspiciuni că nu toate cererile sunt legitime,” a mai spus Willetts.

Mai mult, a declarat sursa The Telegraph, doar un sfert dintre cei chestionați pentru a dovedi rezidența lor în Marea Britanie pentru minim trei ani, au putut să aducă documentele necesare. Cei care nu reușesc să facă dovada că stau de trei ani fără întrerupere în Marea Britanie vor trebui să returneze sumele. Se așteaptă recuperarea a aproximativ un milion de lire.

350 de români înscriși la Regent College

The Guardian scrie, de asemenea, că problema a fost inregistrată la colegiile private, unde controlul scăzut a creat anul acesta un deficit de peste 95 de milioane de Euro în bugetul Departamentului pentru afaceri și se preconizează că acest deficit va crește în următorii doi ani. 

Numarul studentilor inscriși la studii universitare de scurtă durată la colegii care acordă calificarea profesionala Higher National Diploma (HND) (diplomă care permite angajarea cetățenilor români pentru posturi calificate din Marea Britanie) și la cursuri care permit obținerea de certificate naționale superioare (HNC), de asemenea o calificare profesională a crescut la 46 de colegii private de la 13.000 în 2011-2012 la 30.000 în ultimul an universitar, mai scrie The Guardian.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România se vinde cu hectarul. Străinii vor avea liber să ne cumpere ţara

Wild Carpathia III, în premieră la ICR Londra. Charlie Ottley: „O ţară uimitoare, cu oameni excepţionali”