in

Doar 22.000 de români vor să meargă în UK după ridicarea restricţiilorZiarul britanic The Telegraph a obţinut, de la “un important organism de cercetare din România” numărul românilor care vor să emigreze în Marea Britanie la începutul lui 2014. Acesta este de numai 22.000 şi reprezintă primul indiciu oficial cu privire la impactul pe care l-ar avea ridicarea restricţiilor.

Memebri ai Guvernului Mării Britanii au recunoscut că există estimări, dar au refuzat constant sa le facă publice, spunând că acestea nu ar ajuta practic la nimic, mai ales în condiţiile în care estimările anterioare, referitoare la imigraţia polonezilor, au fost eronate sau interpretate greşit.

Un sondaj de opinie realizat de InfoPolitic a arătat că în următoarele 6 luni, numai 7% din românii apţi de muncă intenţionează să îşi caute de lucru în afara ţării. Dintre aceştia, majoritatea ar alege Germania şi Italia.

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a spus că studiul arată clar că Marea Britanie nu este destinaţia preferată a românilor şi că sondajul confirmă ceea ce au spus şi premierul României şi Ministrul de Externe – că românii care îşi caută de muncă în străinătate preferă alte ţări.

Domnul Jinga a mai spus, pentru The Telegraph: “Ridicarea restricţiilor îi va avantaja în primul rând pe românii care trăiesc deja în Marea Britanie, care nu se vor mai simţi trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua şi nu vor mai fi ţinta discriminărilor”.

Sir Andrew Green, şeful Migration Watch a contestat rezultatele sondajului şi a spus: “Nu credem acest sondaj. Calculele românilor omit existenţa a peste 2 milioane de români în Spania şi Italia, ţări în care nivelul şomajului este foarte ridicat.

Există riscul ca românii din Spania şi Italia să vrea să se mute în ţările din Nord, cum ar fi Germania, UK şi Olanda”.

Un purtător de cuvânt al Home Office a spus: “Nu putem da crezare acestor estimări, pentru că influxul de români depinde de foarte mulţi factori şi există prea multe incertitudini pentru a face o predicţie apropiată de adevăr.

Decât să facem predicţii speculative, ne concentrăm pe proiectele noastre împotriva celor care abuzează de libertatea de mişcare şi pe reducerea factorilor care ar putea genera un influx masiv de imigraţie europeană”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bande organizate de infractori români fură telefoane în Cambridge

Ministrul pentru Europa: “Stați liniștiți”