in

Doar șapte secții de votare potrivit legii, în diaspora. Singura secție din Marea Britanie, la Luton

Sunt îndeplinite condițiile legale pentru înființarea a șapte secții de votare în diaspora, în funcție de numărul de înscrieri în Registrul electoral, a informat Autoritatea Electorală Permanentă, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, vor fi înființate secții de votare în patru localități din Republica Moldova (Bardar, Carabeovca, Căușeni, Soroca), două din Spania (Tarancon și Torrejon De Ardoz) și una din Marea Britanie — Luton.

„Secția de la Luton, singura din Marea Britanie potrivit legii, a fost înființată prin Centrul Comunitar Român din Luton”, ne-a declarat George Ardelean, directorul Centrului.

„Am trimis solicitare, am muncit, am înscris oameni în Registrul Electoral, am participat activ la ședințele de informare de la Ambasadă în ceea ce privește schimbările în legislația cu privire la vot și am obținut singura secție din UK”, a mai spus el.

În localitățile amintite a fost atins pragul minim de 100 de înscrieri în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul la o secție de votare din apropierea locuinței, după cum urmează: Bardar — 118 cereri, Carabeovca — 112, Căușeni — 127, Soroca — 146 de cereri, Tarancon — 103, Torrejon De Ardoz — 130, Luton — 100 de cereri.Ca număr total de cereri de înființare a unei secții de votare, din datele AEP rezultă că cele mai multe solicitări au venit din Republica Moldova — 1.654, Spania — 1.002, Italia — 440 și Marea Britanie — 182.

În ceea ce privește numărul de solicitări de vot prin corespondență, cele mai multe au venit din Spania — 2.784, Italia — 1.224, Republica Moldova — 846, Germania — 613, Marea Britanie — 584, Franța — 541.

AEP a mai precizat că nu au fost validate, încă, toate solicitările de înscriere în Registrul electoral, până la 17 septembrie, ora 17,00, numărul cererilor validate cu opțiunea pentru votul prin corespondență fiind de 8.754, iar cel al solicitărilor de vot într-o secție de votare din apropierea locuinței — de 3.936.

Deputatul liberal Aurelian Mihai contraatacă în scandalul candidaturilor: «Organizațiile politice din diaspora, adevărate Batalioane Disciplinare»

Votul prin corespondență, dezastru total: 3.700 de înscrişi din diaspora

Cioloș, îngrijorat pentru votul românilor din diaspora: „Nu putem organiza secții de votare”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A omorât un om cu mașina și a fugit. Era eliberat pe cauțiune pentru alte două infracțiuni

Cazul elevei discriminate în Spania. PNL recunoaște: „Asemenea acte au loc și în alte state membre UE”