Menu
in

Doi muncitori români morți pe șantiere din Londra vor fi omagiați de „Workers Memorial Day”

Sindicaliști, militanți, colegi și rude ale unor muncitori morți în timpul serviciului vor participa la un miting de comemorare a victimelor accidentelor de muncă, pe 28 aprilie, de „Workers Memorial Day” (Memorialul Muncitorilor).

 

Evenimentul va avea loc la Primăria din Waltham Forest, Forest Rd, E17, iar marșul va începe de la Bakers Arms, în Leyton, acolo unde și-a găsit sfârșitul lucrătorul român Marian Nemit, în aprilie anul trecut

Marian avea doar 21 de ani când a fost accidentat în timpul renovărilor de la clădirea Bakers Arms. Românul a murit din cauza leziunilor provocate de părbușirea unui zid, iar acum familia sa primește ajutor din partea organizației Familiilor Împotriva Corporațiilor Ucigașe, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Breslelor din Walthamstow.

La ora 12.30, la Primăria din Walthamstow vor lua cuvântul mai mulți lideri sindicali și reprezentanți ai breslelor. Aceștia vor vorbi despre problemele pe care le întâmpină muncitorii, despre eșecurile guvernului și ale consiliilor locale în ceea ce privește siguranța și sănătatea în muncă, dar și despre muncitorii imigranți din Marea Britanie și din alte țări.

Cu această ocazie, alături de Marian Nemit vor fi comemorați:

          Marian Iancu, 39 de ani, un muncitor român ucis în timp ce lucra într-un depozit în Barking, în noiembrie 2015.

          Lukasz Costazzo, un trecător care a fost ucis la 9 iunie 2015, de un copac ce se găsea pe un teren controlat de Consiliul Waltham Forest.

          Andrezej Rokita, 55 de ani, din Polonia, muncitor omorât în timp ce lucra la M & M Ltd., Midland Rd. E10.

          Raymond Holmes, 60 de ani, din Rayleigh, Essex, care a murit lovit de un vehicul pe data de 30 aprilie 2010.

Vor fi comemorate, de asemenea, mai multe decese la nivel local cauzate de boli profesionale, cum ar fi cancerul de azbest, mezoteliom, precum și a îmbolnăvirilor cauzate de așa numitele munci ale sărăciei.

Memorialul Muncitorilor are loc în fiecare an, pe 28 aprilie, în întreaga lume, în amintirea celor uciși, răniți, rămași infirmi. În această zi sunt discutate și posibilitățile de prevenire ale unor asemenea evenimente nefericite.

Dave Knight, președinte al Consiliului Breslelor din Waltham Forest, a declarat: “Națiunile Unite arată că în fiecare an există mai mulți oameni uciși la locul de muncă, decât cei morți în război și că majoritatea acestor decese sunt previzibile, pot fi prevenite și sunt cauzate de neglijeșna angajatorilor.”

În Marea Britanie, in fiecare an mor între 1.500 și 1.600 de persoane în accidente de muncă. De asemenea, se estimează că anual mor între 20.000 și 50.000 de oameni, în Regatul Unit, din cauza afecțiunilor de muncă, aproximativ 5.000 din aceste boli fiind legate de azbest.

Dave Knight a mai declarat că guvernul conservator ignoră realitatea potrivit căreia familiile celor morți sau răniți în accidente de muncă suportă toate problemele ce derivă din aceste evenimente nefericite.

 

Cei care doresc să participe la comemorarea victimelor și la mitingul sindical o pot face începând cu ora 08.45, la Bakers Arms, în Leyton, sau de la ora 12.30, la Primăria din Walthamstow.

Tânăr de 21 de ani, ucis de un zid prăbușit pe un șantier din Londra. Se strâng bani pentru repatriere!

Noi detalii despre moartea românului de 21 de ani pe un șantier din Leyton

Muncitor român mort la Sevenoaks

Muncitor român accidentat mortal la muncă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version