in

Două treimi din familiile din Marea Britanie ar putea fi în ”sărăcie energetică” până în ianuarie

Două treimi din gospodăriile din Marea Britanie vor fi prinse în ”sărăcie energetică” până în ianuarie, în condițiile în care, potrivit unui studiu, chiar și gospodăriile cu venituri medii se vor lupta pentru a-și plăti facturile, din cauza sprijinului guvernamental planificat.

Acesta arată că 18 milioane de familii, echivalentul a 45 de milioane de persoane, vor fi nevoite să încerce să se descurce după alte creșteri preconizate ale plafonului prețurilor la energie în octombrie și ianuarie, scrie The Guardian.

Se estimează că 86,4 % dintre cuplurile de pensionari vor intra în situația de ”sărăcie energetică”, definită în mod tradițional ca fiind situația în care costurile cu energia depășesc 10 % din venitul net al unei gospodării, și 90,4 % dintre părinții singuri cu doi sau mai mulți copii.

Două treimi din familiile din Marea Britanie ar putea avea probleme cu plata facturilor la energie

Noul studiu realizat de Universitatea din York arată, de asemenea, variații regionale uriașe în ceea ce privește criza costului vieții, 57,9% dintre gospodăriile din sud-estul țării urmând să aibă probleme cu facturile la energie până în ianuarie, față de 70,9% în West Midlands și 76,3% în Irlanda de Nord.

Cifrele vin după ce inflația a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, de 10,1%, ceea ce înseamnă o durere și mai mare pentru gospodării, deoarece costurile alimentelor, energiei și combustibilului continuă să crească.

Președintele Asda, Stuart Rose, a criticat guvernul – care va finanța un ajutor universal pentru energie de 400 de lire sterline în octombrie, precum și un sprijin suplimentar destinat celor mai sărace familii – pentru lipsa “îngrozitoare” de acțiune în ceea ce privește inflația.

“Va fi dureros pentru toată lumea”, a declarat acesta pentru postul de radio BBC.

Avertismentul potrivit căruia 65,8% din toate gospodăriile din Marea Britanie se vor afla în situația de sărăcie energetică până în luna ianuarie vine în urma previziunilor revizuite ale companiei de consultanță Cornwall Insight de săptămâna trecută, potrivit cărora facturile anuale la energie ar putea depăși 4.200 de lire sterline din ianuarie. Cu doar o săptămână înainte, aceștia au prezis că plafonul prețurilor la energie ar urma să crească la 3 615 lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

povestea tomisului

Povestea Tomisului – de la antic până la laser

Român de 27 de ani, găsit mort într-un apartament la Londra. „Vasile avea o problemă cu alcoolul”