in

Drama copiilor de români plecați la muncă în străinătate. 150.000 de copii, lăsați singuri acasă

În căutarea unui trai mai bun, milioane de români au plecat din România și s-au stabilit în străinătate. În Spania, Italia, Anglia sau Franța, cei mai mulți dintre ei.

Dar migrația românilor a dat naștere unui fenomen tot mai extins – sute de mii de copii au rămas în țară să fie crescuți de bunici sau de alte rude.

„Cifrele oficiale de la Direcția pentru Protecția Copilului, arată undeva în jur de 80-90.000. Cele de la Educație, de la Inspectoratele școlare, arată undeva la 150.000, doar copii de vârstă școlară.

Românii din diaspora, umiliți de Guvernul Ponta: «Aveți copii golani și neveste curve». Declarațiile ministrului Rus

Mulți dintre ei și-au pierdut pur și simplu copilăria, mulți au devenit părinți pentru frații mai mici, mulți s-au lăsat de școală, mulți dintre ei au rămas cu niște traume și cu o lipsă de afectivitate și de empatie, pentru că nu au simțit dragostea părinților”, a spus Gabriela Alexandrescu, director executiv Organizația “Salvați Copiii”, la Digi 24, conform Gazeta Românească.

În plus, conform informațiilor furnizate de Asociația Salvații Copiii, jumătate dintre micuții din România trăiesc în sărăcie, țara noastră având cel mai mare procentaj din Uniunea Europeană, potrivit stiripesurse.ro.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cetățenii UE, traumatizați de regimul ostil al Marii Britanii. Nepoata unui rezident, săltată din aeroport și dusă la un centru de detenție

Londra: Băiat de 14 ani, înjunghiat de un bărbat mascat în timpul unui jaf