in

După Brexit, dacă nu câștigi 36.000 de lire sterline pe an, pleci din Marea Britanie


Cine nu câștigă cel puțin 36.700 de lire sterline după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană va trebui să părăsească țara, a anunțat ministrul de Interne Priti Patel.

Patel, ea însăși fiica unor imigranți din Uganda, a declarat că își va onora astfel promisiunea de a restabili „integritatea” sistemului de imigrație din Marea Britanie, toți imigranții fiind obligați să câștige nu mai puțin de 36.700 de lire pe an după Brexit.

În acest moment, acest salariu trebuie demonstrat doar de imigranții care nu sunt din Uniunea Europeană. Însă, după ieșirea din UE, ministrul de Interne va solicita ridicarea pragului salarial minim pentru toți cei care vin în Marea Britanie, pentru a proteja astfel lucrătorii britanici cu salarii mai mici.

Potrivit The Sun, asta înseamnă că restricția va fi aplicată și lucrătorilor UE după Brexit.

Declarațiile ministrului de Interne vin după ce premierul Boris Johnson a anunțat că dorește ca în Marea Britanie să vină doar „cele mai strălucite minți din lume”, după Brexit.

De pragul salarial ar putea fi scutite sectoare precum NHS, pentru a permite lucrătorilor care câștigă mai puțin decât 36.700 de lire sterline să vină să lucreze în continuare în Marea Britanie.

Probleme mari pentru economia britanică. Lira se depreciază rapid, investitorii se tem de recesiune
Organizatorul Tommy Tomescu despre mitingul diasporei: „Au fost aproximativ 60.000 – 85.000 de participanți”

Scandal între mai mulți români în Nottinghamshire. S-au raportat focuri de armă