Menu
in

Economia britanică duduie. Cea mai mare creștere economică de la al Doilea Război Mondial

Economia britanică a înregistrat cea mai mare creștere de după al Doilea Război Mondial, o revenire spectaculoasă după prăbușirea istorică generată de pandemia de COVID.

Economia Regatului Unit a crescut cu 7,5% în 2021, cel mai puternic ritm de creștere de după al Doilea Război Mondial, în contextul în care impactul negativ al restricțiilor pentru prevenirea răspândirii tulpinii Omicron a fost sub estimări în luna decembrie.

Evoluția reprezintă de fapt o revenire după prăbușirea istorică de 9,4% din 2020, provocată de restricțiile pentru limitarea răspândirii COVID-19. Produsul Intern Brut al Marii Britanii a recuperat aproape integral declinul provocat de restricțiile provocate de pandemie și a rămas doar ușor sub nivelul anterior pandemiei.

Uitați de problemele cauzate de Brexit. Marea Britanie va avea cea mai de succes economie din Europa

Cu alte cuvinte, PIB-ul britanic din ultimul trimestru al anului trecut a fost cu 0,4% sub cel din trimestrul IV din 2019.

Economia britanică a urcat cu 1% în ultimul trimestru, comparativ cu trimestru precedent. În luna decembrie, economia britanică a scăzut cu 0,2%,  evoluția fiind totuși mai bună decât prognozele din piață.

Spre exemplu, analiștii anticipau un declin de 0,6%.

Marea Britanie a reușit să înregistreze în 2021 cea mai mare creștere economică din rândul țărilor dezvoltate. În 2022, Banca Angliei anticipează o creștere economică de 3,5%, revizuită în scădere de la 5%, arată Reuters.


Economia britanică duduie. Cea mai mare creștere economică de la al Doilea Război Mondial

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 16 In medie: 3.8]
Exit mobile version