in

Economia britanică se prăbușește? PIB-ul țării a înregistrat o scădere record

Economia britanică a suferit o nouă prăbușire record, în al doilea trimestru al anului, când măsurile de blocare COVID-19 erau în vigoare, deși declinul a fost ceva mai mic decât s-a estimat prima dată, anunță Reuters.

Produsul intern brut a scăzut cu 19,8% în cele trei luni până în iunie, a declarat Biroul Național de Statistică, puțin sub estimarea inițială de 20,4%, dar mai mult decât în cadrul oricărei alte economii majore.

Căderea a fost cea mai mare de când au început înregistrările oficiului, în 1955. Alte date sugerează că Marea Britanie este pe cale să înregistreze cea mai mare cădere anuală din anii 1920.

Economia Marii Britanii, scădere istorică de peste 20%. Toate sectoarele economiei au fost afectate

Economia britanică s-a micșorat deja cu 2,5% în perioada ianuarie-martie.

Economia și-a revenit în ultimele luni, dar recuperarea pare să se estompeze odată cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus și prognozele privind o creștere a șomajului, pe măsură ce guvernul reduce sprijinul pentru locurile de muncă.


„Restricțiile COVID-19 reînnoite vor însemna probabil că PIB-ul stagnează în T4”, a spus Ruth Gregory, de la compania de consultanță Capital Economics. „Și acum riscul este ca măsurile de izolare reluate să afecteze recuperarea”, a adăugat ea.

Marea Britanie a suferit cel mai mare număr de morți din Europa din cauza COVID-19, cu peste 42.000 de decese înregistrate oficial.

Se modifică programul guvernamental de finanţare Start-Up Nation. Ministerul Economiei vrea să îi aducă acasă pe românii din diaspora

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: O fetiță de șase ani a murit strivită de un copac căzut în curtea școlii

Interlopii români își fac de cap în Anglia. Clanurile Duduianu și Sărdaru, bătaie ca în filme în Birmingham

Interlopii români își fac de cap în Anglia. Clanurile Duduianu și Sărdaru, bătaie ca în filme în Birmingham