in

Educația, o prioritate în Marea Britanie. Guvernul alocă 1,5 miliarde de lire pentru școli

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat luni, 29 iunie, că va aloca 1,5 miliarde de lire sterline pentru renovarea școlilor, declarând că dorește să pună educația copiilor pe primul plan în cadrul politicii de resuscitare economică post-pandemie, relatează Bloomberg.

Noile fonduri pentru școli sunt parte din programul de recuperare a economiei, modelat după cel din 1930 din America, numit „The New Deal”. Acest program va fi detaliat într-un discurs în care vor se va arăta că vor fi alocate zeci de miliarde de lire sterline pentru noi proiecte.

Premierul Boris Johnson promite că „va pune bazele” unei Mari Britanii în care „toată lumea are ocazia să reușească”, începând cu investiții în școli și licee pentru a pune copiii „în fruntea și centrul” politicii sale.

Soluția lui Boris Johnson pentru elevi: Școli de vară până în septembrie

Această decizie vine după ce Guvernul s-a confruntat cu critici din cauza faptului că nu a tratat educația cu aceeași importanță cu care a tratat Sistemul Medical Național (NHS), în timpul crizei pandemiei de coronavirus, lăsând majoritatea copiilor să se confrunte cu imposibilitatea de a lua parte la lecțiile online.

După mai bine de trei luni de restricții dure, premierul dorește să se concentreze pe viitor, venind cu o serie de anunțuri optimiste în această săptămână și stabilind un plan pentru revenirea Marii Britanii din recesiune.


El va începe cu o vizită la o școală, după care va aloca un fond de 1 miliard de lire sterline pentru primele 50 de proiecte ale unui program ce se va întinde pe o perioadă de 10 ani, pentru renovarea școlilor din țară.

Renovarea școlilor va începe în septembrie, anul viitor. Pe lângă această sumă alocată, în 2020 vor mai fi folosiți 560 de milioane de lire sterline pentru cele mai urgente reparații din școli.

La loc comanda! În Marea Britanie școlile rămân închise până în septembrie pentru majoritatea elevilor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
criminalul a incendiat o fată a murit

Criminalul care a incendiat o fată de 17 ani în Mehedinți, a murit la spital, după ce a încercat să se sinucidă

Economia britanică, cea mai gravă contracție din ultimii 40 de ani