in

Cum au „omorât-o” francezii pe Regina Elisabeta II a Marii Britanii

Radio France Internationale (RFI), postul de radio public al Franței, și-a cerut scuze după ce a publicat din greșeală mai multe necrologuri ale unor persoane aflate încă în viață, printre care cel al fotbalistului Pele, al actriței Brigitte Bardon, dar și al reginei Elisabeta II a Marii Britanii, scrie The Guardian.

Radio France Internationale (RFI), echivalentul francez al BBC World Service, a acuzat „o problemă tehnică” și și-a cerut scuze pentru eroare, după apariția unor notificări de decese pe pagina web și pe platformele partenere, inclusiv Google, Yahoo! și MSN, înainte de a fi dat jos în grabă.

„O problemă tehnică a dus la publicarea a numeroase necrologuri pe site-ul nostru. Ne-am mobilizat pentru a remedia această eroare majoră și pentru a ne cere scuze față de persoanele în cauză, precum și față de voi cei care ne urmăriți și aveți încredere în noi”, au scris reprezentanții RFI, pe contul lor oficial de Twitter.

Printre cei anunțați morți de RFI s-au numărat și liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, fostul președinte al american Jimmy Carter, liderul cubanez Raul Castro și actorii Sophia Loren și Clint Eastwood.

Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte să abdice. Va renunţa la tron în ziua în care va împlini 95 de ani

Mogulul francez Bernard Tapie, în vârstă de 77 de ani, a cărui moarte a fost anunțată de alte canale de știri de cel puțin două ori anterior, s-a aflat la rândul său pe lista RFI.

Iată cum arăta necrologul reginei Elisabeta II a Marii Britanii, publicat de RFI:

„Regatul Unit s-a trezit orfan în această dimineață. Palatul Buckingham a anunțat oficial moartea reginei Elisabeta a II-a. Regina, care a murit de …, a împlinit 94 de ani la 21 aprilie 2020. Tot Albionul deplânge dispariția suveranului său care, în fruntea țării sale din 1952, a reprezentat piatra de temelie în jurul căreia s-a desfășurat istoria post colonială a Angliei, plină de sunet și furie”, notează The Guardian.

În cazul în care viața reginei ar fi fost răpită de coronavirus, postul a recomandat ca necrologul să fie precedat de următoarele cuvinte:

„Pandemia de coronavirus care a făcut ravagii în întreaga lume nu respectă capetele încoronate. În Anglia… a revendicat viața monarhului. Regatul Unit a trezit un orfan în această dimineață. Infectată de virus, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, nu a supraviețuit complicațiilor pulmonare asociate…”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: A violat o femeie într-o pădure. Ce pedeapsă a luat un român de numai 21 de ani

Cazurile și decesele de COVID sunt în scădere, în Marea Britanie. Boris Johnson dă speranțe pentru Crăciun

Cazurile și decesele de COVID sunt în scădere, în Marea Britanie. Boris Johnson dă speranțe pentru Crăciun