in

Este inevitabil! Londra va avea soarta nordului Angliei în câteva zile. Sadiq Khan: „Virusul se răspândește foarte repede în fiecare colț al Londrei”

Capitala Marii Britanii este la câteva zile distanță de punctul în care va intra în nivelul doi, ridicat, al restricțiilor, avertizează primarul Sadiq Khan.

Acesta spune că aproape sigur Londra se va confrunta cu noi restricții în câteva zile, pe măsură ce numărul infectărilor cu coronavirus crește.

La acest moment, orașul este încadrat la cel mai scăzut nivel de alertă, mediu, în strategia restricțiilor pe trei niveluri concepută de guvernul britanic.

Liderii locali consideră că luare unor măsuri mai dure este „inevitabilă” dacă răspândirea virusului continuă pe traiectoria sa actuală, primarul Sadiq Khan avertizând că orașul ar putea ajunge la faza a doua săptămâna aceasta.

„Virusul se răspândește foarte repede, în fiecare colț al Londrei. Numărul de cazuri crește rapid și toți indicatorii pe care îi vedem se mișcă în direcția greșită”, spune primarul Londrei.

Boris Johnson anunță noile măsuri restrictive pentru nordul Angliei. Ce orașe intră în carantină și ce înseamnă restricțiile pe trei niveluri


Londra a înregistrat 78 de cazuri noi de Covid-19 la 100.000 de locuitori în săptămâna care s-a încheiat la 9 octombrie, ultima perioadă pentru care sunt disponibile date complete, cu mult sub punctele fierbinți din Anglia, precum Nottingham (843 cazuri), Knowsley (657) și Liverpool (609).

Sadiq Khan a declarat marți, 13 octombrie, că media din Londra din ultimele șapte zile a urcat la aproximativ 90 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, arată The Independent.

„Ceea ce înseamnă, îmi este teamă, că este inevitabil în următoarele câteva zile ca Londra să treacă de la al doilea nivel”, a spus primarul pentru Sky News.

Unul dintre factorii care determină dacă o regiune va fi plasată la nivelul 2 este înregistrarea a 100 de cazuri la 100.000 de persoane.

Unele cartiere din Londra, inclusiv Ealing (118 cazuri noi în săptămâna până la 9 octombrie), Richmond-upon-Thames (117) și Hackney (109) depășesc această rată, deși altele precum Croydon (58) și Lewisham (57) au rate mult mai mici de infectare și au înregistrat o scădere a numărului de noi infecții.

Cu toate acestea, Khan a spus că orașul  va trebui să treacă la restricții în ansamblu, și nu pe cartiere.

„Mulți londonezi lucrează într-un cartier, locuiesc într-un alt cartier, studiază într-un alt cartier, merg la un restaurant dintr-un alt cartier”, a spus el, menționând că aceleași restricții se vor aplica în tot orașul.

Un purtător de cuvânt al Primăriei din Londra a declarat că „discuțiile cu liderii londonezi, consilierii științifici și guvernul vor continua în zilele următoare, iar primarul va fi cât mai clar cu londonezii despre la ce se pot aștepta cât mai curând posibil”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

COVID-19 poate provoca pierderea bruscă și permanentă a auzului, arată un studiu din Marea Britanie

Anglia: Examenele GCSE și A-Level, amânate în 2021