in

Europarlamentar român cere intervenția UE în cazul ROMÂNILOR opriți și interogați înMarea Britanie. „NAZIS OUT!”

Europarlamentar român cere intervenția UE în cazul ROMÂNILOR opriți și interogați înMarea Britanie. „NAZIS OUT!”

Un europarlamentar român cere Uniunii Europene să intervină, după ce s-a dovedit faptul că 60% dintre cetățenii UE opriți și interogați la frontiera Marii Britanii după Brexit provin din România.

Victor Negrescu, care reprezintă România în grupul socialiștilor și democraților din Parlamentul European, a declarat că Marea Britanie „va pierde dacă românii încetează să se simtă bineveniți” acolo.

Negrescu a declarat: „Cifrele sunt îngrijorătoare atât în ​​ceea ce privește procentul, cât și în ceea ce privește cifrele, comparativ cu alte state europene.”

„Acest fapt poate sugera un profil pe baza naționalității. Nu cred că românii reprezintă un risc mai mare decât alți cetățeni europeni și, în conformitate cu acordul cu UE, beneficiază de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni ai UE”, a continuat europarlamentarul român.

El a adăugat: „Românii sunt o comunitate importantă și bine integrată în Marea Britanie. Fie că vorbim despre domeniul medical sau cel al construcțiilor, fie că vorbim despre mediul academic sau cel al transportului, avem o mulțime de români care au dovedit că pot aduce valoare Regatului Unit prin munca și implicarea lor.”

„Marea Britanie ar pierde dacă românii ar înceta să se simtă bineveniți. România ar fi foarte fericită să-i întâmpine pe toți românii din Marea Britanie”, a mai spus Negrescu.


„Dar cel mai important lucru pentru mine, ca reprezentant în Parlamentul European și ca român care a trăit peste hotare mulți ani, este să se simtă bineveniți și respectați oriunde decid să trăiască”, a adăugat el.

Susținut de colegii germani în cazul românilor opriți și interogați

Negrescu a anunțat pe Twitter că a cerut Comisiei Europene să intervină în acest caz.

„Nu putem accepta asta. Suntem familia politică care luptă pentru drepturi egale și un parteneriat echitabil cu Marea Britanie ”, a spus el.

Rasism CLAR: Aproape numai ROMÂNII sunt controlați în porturile din UK după BREXIT

Europarlamentarul german Ismail Ertug a avut o reacție promptă la postarea lui Negrescu. El a scris: „lupta ta este lupta noastră” și a adăugat hashtagul „Nazis Raus”, adică „Nazis Out”.

Ertug a spus că tratamentul Regatului Unit este „un alt mod de discriminare” și „total inacceptabil”.

El a adăugat: „Toți românii pot conta pe solidaritatea noastră. Rasismul nu va prevala. Niciodata!”

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat pentru The London Economic: „Protecția drepturilor cetățenilor este de o importanță capitală pentru UE. Vom fi vigilenți pentru a ne asigura că acordul de retragere este implementat pe deplin.”

The Guardian a dezvăluit că din cele 7.249 de persoane oprite și interogate în porturile de feriboturi sau pe serviciile Eurotunnel și Eurostar, 4.482 erau din România – doar cinci fiind din Danemarca, 59 din Belgia și 144 din Franța.


…Europarlamentar român cere intervenția UE în cazul ROMÂNILOR opriți și interogați înMarea Britanie. „NAZIS OUT!”…

(Mircea MAER – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.9]

Anglia: Șoferi români de camion s-au umplut de sânge la un grătar în Purfleet

Radu Banciu, jigniri la adresa familiei Emmei Răducanu: „Taică-su dăduse un jaf la o bancă”

Radu Banciu, jigniri la adresa familiei Emmei Răducanu: „Taică-su dăduse un jaf la o bancă”