in

Expert OMS, veste ȘOC cu privire la COVID-19: „Pandemia este de abia la început. Virusul se întoarce cu forțe proaspete”

Un expert din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) are o veste șocantă: pandemia de coronavirus este de abia la început.

Expertul, totodată co-directorul al Institutului pentru Sănătate Globală de la Colegiul Imperial din Londra, David Nabarro, este de părere că pandemia este departe de a lua sfârșit. El și-a prezentat teoria în fața Parlamentului britanic.

Nabarro a subliniat că situația este gravă și că virusul reprezintă o problemă de sănătate care a scăpat de sub control, lucru ce împinge întreaga lume spre o  recesiune, dar și spre o contracție economică. Din spusele lui, această contracție va aduce după sine un număr mult mai mare de persoane care suferă din cauza sărăciei.

Mai mult decât atât, domeniul afacerilor se va lovi de un val de falimente, iar tinerii nu vor mai avea oportunitățile de educație pe care le aveau în trecut.

OMS, prevestiri sumbre despre coronavirus: “În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți”

„Este o situație teribilă, o problemă de sănătate care a scăpat de sub control și împinge lumea nu doar spre recesiune, ci spre o contracție economică care va dubla, probabil, numărul persoanelor sărace, numărul celor subnutriți, sute de milioane de afaceri vor da faliment, iar milioane de tineri nu vor mai avea aceleași oportunități de educație. Abia acum începem să vedem daunele, iar creșterea cazurilor din Europa ne arată că virusul se întoarce cu forțe proaspete „, a mai spus medicul.

Pandemia de coronavirus a generat probleme majore din punct de vedere economic pentru toate țările de pe glob, iar Banca Mondială este pesimistă cu privire la redresarea economiei globale. Se pare că ar dura mai mult decât ne așteptam să depășim această criză.

Carmen Reinhart, economistul șef al Băncii Mondiale (BM) are o previziune sumbră pentru următorii ani. Aceasta a precizat joi, 17 septembrie, că redresarea economiei mondiale în urma crizei generate de pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea dura cinci ani, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Totodată, aceasta a mai adăugat că acest lucru se va întâmpla odată cu ridicarea tuturor restricțiilor.

„Va exista probabil o redresare rapidă după ridicarea tuturor restricțiilor, dar redresarea ar putea dura cinci ani”, a afirmat oficialul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

noi cazuri

Spitalele din Marea Britanie au primit ordin să elibereze paturi. În DOUĂ SĂPTĂMÂNI începe

Ce avere a pierdut Regina Marii Britanii din cauza pandemiei. Este vorba despre sute de milioane de lire sterline

Ce avere a pierdut Regina Marii Britanii din cauza pandemiei. Este vorba despre sute de milioane de lire sterline