in

Factura pentru pandemie în Marea Britanie. Majorarea impozitelor și înghețarea salariilor pentru a se acoperi pierderile imense provocate de criză

Locuitorii Marii Britanii se vor confrunta timp de ani de zile cu taxe mai mari și eventuale reduceri ale cheltuielilor publice, în timp ce națiunea încearcă să depășească șocul economic al coronavirusului, scrie Daily Mail care citează un document guvernamental.

Acesta arată că Marea Britanie a pierdut 300 de miliarde de lire sterline din cauza blocajului forțat, iar cancelarul Rishi Sunak se confruntă cu modificări majore pentru a menține țara pe linia de plutire.

Economia Regatului Unit s-a contractat cu 2% în primul trimestru al anului 2020 și a scăzut cu 5,8% în martie – cea mai mare scădere lunară înregistrată vreodată.

Scăderea din primul trimestru a fost cea mai gravă de la sfârșitul anului 2008, în plină criză financiară și a venit în ciuda includerii a doar unei săptămâni de blocare, ceea ce înseamnă că cifrele din aprilie se așteaptă să fie mult mai grave.

Ministrul de Finanțe, Rashi Sunak a spus că este „foarte probabil” ca Marea Britanie să se confrunte cu o „recesiune semnificativă” ca urmare a crizei provocate de pandemie.

Situația prezintă o problemă majoră pentru ministrul care a cheltuit sute de miliarde de lire sterline pentru susținerea întreprinderilor și a salariilor muncitorilor.


Schema de ajutor pentru angajații din Marea Britanie, prelungită până în OCTOMBRIE

Dar este, de asemenea, o problemă și pentru Boris Johnson, care săptămâna trecută le-a spus parlamentarilor că nu are „nicio intenție de a reveni la cuvântul Austeritate” pentru ca economia să meargă din nou.

Conservatorii s-au angajat în manifestul lor la alegerile generale de anul trecut că partidul nu va ridica rata impozitului pe venit, TVA sau asigurări naționale.

Banca Angliei a avertizat că această criză ar putea scufunda economia cu încă 25 la sută în trimestrul doi și cu 14% în total în 2020 – cea mai gravă scădere anuală din toate timpurile.

Documentul citat de Daily Mail arată că măsurile ce includ majorarea impozitului pe venit, o înghețare a salariilor din sectorul public de doi ani și sfârșitul scutirii de impozit a pensiilor pot fi necesare pentru finanțarea datoriei.

În document se arată: „Pentru a umple un decalaj de această dimensiune (în finanțele publice) prin creșterea veniturilor fiscale ar fi foarte dificil fără a încălca blocajul fiscal. Pentru a ridica sume semnificative din punct de vedere fiscal, ar trebui fie să creștem ratele / pragurile într-una dintre impozitele de bază (IT, NICS, TVA, CT), fie să reformăm una dintre cele mai mari scutiri fiscale (de exemplu, impozitul pe pensii)”.

Ministerul de Finanțe a refuzat să comenteze raportul, dar se înțelege că documentul este unul dintre cele pe care se discută idei despre politica viitoare.

Ministrul de Finanțe laburist din umbră, Anneliese Dodds, a declarat: „Lipsa de reziliență în serviciile noastre publice, cauzată de 10 ani de subfinanțare, a făcut mai dificilă soluționarea problemelor create de coronavirus.

„După ce toate serviciile noastre publice și lucrătorii esențiali s-au descurcat pentru a salva vieți în timpul acestei pandemii, nu trebuie să se întoarcă într-o societate în care ne lipsește această rezistență.

Ministrul de Finanțe și premierul trebuie să facă urgent o declarație prin care să respingă un astfel de plan”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Yorkshire: 12 ani de închisoare pentru un violator român. A violat o femeie în ușa casei acesteia, după ce în urmă cu un an agresase o altă persoană

Londra: Sindicatele din transporturi amenință, în urma aglomerației de la metrou: „Oprim trenurile!”