in

Facturile la energie în Marea Britanie „ar putea atinge 3.600 de lire sterline pe an în această iarnă”

Facturile la energie în Marea Britanie „ar putea atinge 3.600 de lire sterline pe an în această iarnă”.

Reducerea guvernamentală de 400 de lire sterline nu este suficientă pentru a compensa facturile în creștere, iar gospodăriile ar putea avea nevoie de mai mult ajutor, spun analiștii. Creșterea prețurilor de gros ar trebui să continue să majoreze costurile gospodăriilor cel puțin până în 2024, scrie The Guardian.

Firma de cercetare Cornwall Insight preconizează că plafonul prețurilor la energie este pe cale să ajungă la 3.615 lire sterline pe an începând cu luna ianuarie, o creștere față de estimarea sa anterioară de 3.363 lire sterline făcută luna trecută.

Marea Britanie a fost forțată să ia electricitate din Belgia în timpul caniculei și a plătit cel mai mare preț din istorie: plus 5.000%

Facturile la energie în Marea Britanie vor crește progresiv

Plafonul, care este stabilit trimestrial de către autoritatea de reglementare a industriei energetice, Ofgem, a fost de 1.400 de lire sterline pe an până în octombrie anul trecut.

“Sincer, nu a fost neobișnuit să vedem cum previziunile noastre se modifică cu până la 100 de lire sterline pe zi ca urmare a acestui lucru. Chiar am văzut de-a lungul primăverii și verii această tendință progresivă de creștere a previziunilor noastre. Dar, ceea ce este esențial, ceea ce vedem este că nivelul creșterilor din aceste prognoze continuă până în 2023 și în acest moment nu vedem niciun semn de relaxare în 2024.”


Cornwall prognozează că facturile energetice medii anuale ale gospodăriilor vor depăși 3.700 de lire sterline în al doilea trimestru al anului viitor, înainte de a scădea ușor la 3.470 de lire sterline în ultimele trei luni ale anului.

Cele mai recente previziuni privind creșterea facturilor la energie au venit în contextul în care firma de energie BP a raportat profituri uriașe de 8,45 miliarde de dolari (6,9 miliarde de lire sterline) în trimestrul de până la sfârșitul lunii iunie, triplu față de cele 2,8 miliarde de dolari din aceeași perioadă a anului trecut și al doilea cel mai mare profit din istoria companiei.

Planurile guvernului de atenuare a inflației nu sunt suficiente

Consumatorii se luptă din ce în ce mai mult cu criza costului vieții – inflația este la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani – iar planurile guvernului britanic de a atenua costul în creștere al facturilor la energie nu sunt suficiente, au declarat săptămâna trecută parlamentarii.

Pachetul de sprijin de mai multe miliarde de lire sterline al guvernului include o reducere de 400 de lire sterline pentru fiecare gospodărie din țară în octombrie și o reducere de 150 de lire sterline din facturile de impozit pe clădiri pentru unele locuințe. Alte măsuri includ o plată de 650 de lire sterline pentru mai mult de 8 milioane de gospodării cu venituri mici.

Lowery a declarat că previziunile Cornwall Insight privind creșterile plafonului de energie au crescut cu peste 500 de lire sterline de când a fost anunțat pachetul de finanțare al guvernului.

Luna trecută, BFY, o firmă de consultanță în management, a prezis că o factură energetică tipică ar putea ajunge la 3.850 de lire sterline pe an până în ianuarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Expat din Londra primește daune de £2 milioane

Cei mai periculoși criminali din Londra închiși în iulie, între ei este și un român