Menu
in

Familii europenilor din UK vor deveni familii Skype. Reîntregirea nu va mai fi posibilă după Brexit



Un document al Ministerului de Interne britanic intrat în posesia The Guardian, arată că după sfârșitul jurisdicției Curții Europene de Justiție în Marea Britanie drepturile de reîntregire a familiei pentru cetățenii UE din Marea Britanie se vor schimba drastic.

Dreptul cetățenilor UE de a-și aduce membrii familiei în Regatul Unit este deja un punct fierbinte în discuțiile cu privire la Brexit, scrie The Guardian. Însă, scurgerea de informații arată că restricțiile vor fi extinse după Brexit, ceea ce ar putea transforma mii de familii în familii „Skype”.

Documentul mai conține și faptul că viitoarea lege a imigrației va avea în vedere doar reglementările care pun în aplicare normele UE privind libera circulație. Sistemul imigrației va fi introdus prin legi secundare care au un control parlamentar minim.

Proiectul arată că jurisprudența europeană nu va mai fi obligatorie pentru Marea Britanie după Brexit, în ceea ce privește drepturile familiale. Asta înseamnă că dreptul de a intra și a rămâne în Regatul Unit va depinde doar de normele britanice, nicidecum de cele UE.

După Brexit, Marea Britanie intenționează să definească membrii familiei doar „membrii direcți ai familiei” care vor include parteneri, copii sub 18 ani și rude dependente de adulți. Ceilalți și-ar pierde dreptul de a rămâne în Marea Britanie.

Președintele Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor, Yvette Cooper, a declarat că va cere răspunsuri din partea miniștrilor și a sugerat că guvernul nu era pregătit să asculte sfaturi independente pe această temă.

Deputatul german Elmar Brok, unul dintre oficialii UE implicați în problema Brexit, a declarat că acest lucru nu va face decât să sporească lipsa de credibilitate și va accentul neîncrederea între cele două părți.

Steve Peers, profesor de drept comunitar la Universitatea Essex, a declarat că interpretarea oficială a rolului Curții Europene de Justiție este “foarte înșelătoare”.

„Legea privind abrogarea va pune capăt jurisdicției CEJ pentru procesele post-Brexit, însă va menține hotărârile pre-Brexit ca precedent”, a spus el. „Ceea ce vrea să spună guvernul este că dorește să răstoarne imediat aceste hotărâri pronunțate de CEJ înainte de Brexit – o derogare de la regula normală”.

Brexit. A treia rundă de negocieri. UE: „Marea Britanie să renunțe la ambiguitate”. UK: „Vrem flexibilitate și imaginație”

Studiu: Un milion de cetățeni europeni din Marea Britanie vor să plece după Brexit

Britanicii pregătesc vize speciale după Brexit. Imigranții, vârsta maximă de 30 de ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version