Menu
in

Ministrul Javid dă liber la petreceri: Fără restricții în Anglia înainte de Anul Nou

Guvernul Boris Johnson a exclus noi restricții legate de pandemie în Anglia, înainte de Anul Nou, spre deosebire dealte părți ale Regatului Unit, unde restricțiile au fost înăsprite din cauza variantei Omicron.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a confirmat că premierul Boris Johnson a decis să nu introducă măsuri noi în această săptămână, dar a spus că miniștrii vor analiza din nou în ianuarie dacă sunt necesare mai multe restricții, scrie The Independent.

„Nu vor fi măsuri înainte de noul an”, a spus Javid luni, 27 decembrie. „Nu vom lua alte măsuri. Desigur, oamenii ar trebui să rămână precauți când ne apropiem de sărbătorile de Anul Nou.”

Cu toate acestea, Boris Johnson a fost avertizat că NHS ar putea fi în curând „copleșit” de creșterea cazurilor de COVID-19, sindicatul medicilor spunând că este „ridicol” să nu se introducă imediat măsuri suplimentare.

Român din Marea Britanie bolnav de COVID, oprit cu jandarmii pe Aeroportul Suceava

Numărul zilnic de cazuri a atins cote record în Anglia și Scoția, de Crăciun, au arătat cifrele publicate luni, în timp ce numărul pacienților din spitalele din Londra a crescut cu aproape 50% într-o săptămână.

Decizia de a nu impune restricții mai dure față de planul B în Anglia vine după ce Boris Johnson a fost informat de directorul medical al Angliei, profesorul Chris Whitty, și de consilierul științific șef Sir Patrick Vallance,  u privire la numărul de infectări și spitalizări.

Cele mai recente date arată o creștere a gradului de ocupare în spitale, în ultima săptămână. În Anglia, un total de 8.474 de pacienți erau internați în spital pe 27 decembrie, comparativ cu 6.688 cu o săptămână înainte – o creștere de 27%.

Iar în capitală, gradul de ocupare a crescut cu aproape 50% în acest interval de timp, de la 1.819 la 2.640.

Pe de cealaltă parte, Guvernul scoțian a decis ca cluburile de noapte să fie închise de luni, în timp ce doar localurile care servesc alcool vor face servirea la mese.

Anglia a înregistrat cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID în ziua de Crăciun, când au fost înregistrate 113.628 de infectări noi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version