in

Farage îl amenință pe Boris Johnson: „Retrage acordul sau îți facem probleme la alegeri”

Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, i-a acordat azi, 1 noiembrie, un ultimatum de două săptămâni premierului și șefului Partidului Conservator, Boris Johnson, pentru a renunța la acordul semnat cu Uniunea Europeană.

Potrivit The Independent, Farage consideră că acordul este unul care nu va duce la un Brexit așa cum și-l dorește el și s-a arătat dispus să intre într-o alianță cu conservatorii dacă Boris Johnson va face ceea ce spune el.

Liderul Partidului Brexit a mai cerut ca Marea Britanie să înceapă o nouă negociere cu UE, pentru un acord de liber schimb în stil canadian, cu termenul limită de a ieși de la 1 iulie 2020.

În caz contrar, a spus Farage, partidul său este pregătit să compromită șansele conservatorilor de a câștiga alegerile de la 12 decembrie.

El a declarat că dacă Johnson nu va renunța la acord până pe 14 noiembrie, Partidul Brexit va avea candidați în toate cele 342 de circumscripții din Anglia, Scoția și Țara Galilor.

„Boris ne spune că este un acord bun”, a declarat Farage. „Nu este. Este un tratat vechi și, pur și simplu nu este Brexit”, a mai spus acesta.


Planul lui Johnson prevede cel puțin încă trei ani de negocieri pentru un viitor tratat comercial, timp în care Marea Britanie va fi legată de reglementările UE, a mai apreciat liderul politic.

El a mai spus că președintele american, Donald Trump, a declarat deja că „dacă continuăm acest traseu, nu vor exista tranzacții comerciale cu SUA sau, cred eu, cu alte părți ale lumii.”

Farage a spus că va vizita, săptămâna viitoare, zonele câștigate de laburiști din estul Angliei, sudul Țării Galilor și estul Londrei, unde alegătorii vor trece direct de la Partidul Laburist la Partidul Brexit.

O alianță dintre conservatori și Partidul Brexit ar putea aduce o majoritate foarte largă în parlament, creând o forță de neoprit pentru a asigura Regatul Unit că vor fi tăiate toate legăturile cu piața unică și uniunea vamală a UE, a afirmat Farage.

Studiu independent: „Acordul lui Boris Johnson va costa Marea Britanie 70 de miliarde de lire sterline pe an”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Accident îngrozitor cu două autobuze și un autoturism, în noaptea de Halloween. Un mort și 15 răniți

Moartea din adâncuri! Metroul londonez, mai poluat decât cele mai aglomerate străzi din Londra