in

Fiica vitregă a ministrului rus de Externe, deposedată de vila de 4 milioane de lire sterline din Londra

Fiica vitregă a ministrul rus de Externe, deposedată de vila de 4 milioane de lire sterline din Londra

Alte 65 de noi sancțiuni a impus Rusiei Regatul Unit, fiind vizate „industrii și indivizi strategici cheie”, printre care și fiica vitregă a lui Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Printre cei afectați s-au numărat șase bănci și o companie de apărare care produce drone, precum și Grupul Wagner, despre care Marea Britanie spune că ar fi fost însărcinat cu asasinarea președintelui ucrainean, Volodymyr Zelenskiy.

„Primarul” Melitopolului, un oraș din sud-estul Ucrainei aflat în prezent sub ocupație militară rusă, s-a confruntat cu sancțiuni pentru „colaborare” cu forțele invadatoare, arată The Guardian.

Alte persoane cărora le-au fost înghețate activele din Marea Britanie sunt miliardarul magnat al petrolului Eugene Shvidler, care are legături strânse cu Roman Abramovici; Herman Gref, directorul executiv al celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank; și Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului rus de Externe, care deține o casă de 4 milioane de lire sterline în Londra.

Marea Britanie continuă sancționarea rușilor care „alimentează mașina de război a lui Putin”

Secretarul de externe, Liz Truss, a spus că toți sunt „complici la uciderea unor civili nevinovați” și ar trebui „să plătească prețul”.

Sancțiunile, care au fost impuse și companiei Alrosa, cel mai mare producător de diamante din lume, vor interzice tuturor celor vizați să călătorească în sau dinspre Marea Britanie, iar activele din Marea Britanie le vor fi înghețate pe termen nelimitat.

The Guardian a mai dezvăluit că Alisher Usmanov, despre care se spunea că este cea mai bogată persoană din Marea Britanie, a susținut că a plasat sute de milioane de lire sterline din activele sale într-un trust irevocabil, în afara regimului de sancțiuni stabilit de guvernele occidentale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Hull: Fetiță de 5 ani moare în drum spre spital, după ce a fost trimisă de la școală cu dureri de burtă

Hull: Fetiță de 5 ani moare în drum spre spital. Fusese trimisă acasă de la școală cu dureri de burtă

Zelenski, mesaj pentru NATO: Ucraina are nevoie de asistență militară fără restricții

Zelenski, mesaj pentru NATO: Ucraina are nevoie de asistență militară fără restricții