in

Fiți pregătiți! Spania este doar începutul. Marea Britanie va impune restricții și pentru cei care vin din alte țări

Reimpunerea bruscă a unor măsuri de carantină pentru cei care vin din alte țări în Marea Britanie, după scoaterea Spaniei de pe lista statelor sigure, este iminentă, avertizează experta în politici de sănătate Linda Bauld, citată de Daily Express.

Guvernul britanic va reimpune rapid restricții de călătorie în străinătate, în cazul în care datele arată o creștere a cazurilor de coronavirus în unele țări.

Avertismentul vine după ce, sâmbătă, 25 iulie, Regatul Unit a confirmat că turiștii care se întorc din Spania trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile, după ce Madridul a raportat o creștere a cazurilor de COVID-19 în unele regiuni.

Cum a ajuns Spania pe lista țărilor nesigure în Marea Britanie: Zece britanici s-au întors infectați din vacanță

Profesorul Linda Bauld, președintele departamentului de Sănătate Publică de la The Usher Institute, a declarat la Times Radio: „Cred că este destul de inevitabil pentru că, așa cum spun eu, folosim instrumente contondente. Doar privind numerele cazurilor din Centrul European din ultimele șapte zile, putem vedea că există țări în care există semne clare de îngrijorătoare.”

„Evident, Belgia este una dintre ele. Situația Luxemburg, de fapt, este surprinzătoare. Croația s-a descurcat incredibil de bine la începutul pandemiei, iar acum ar putea fi restricționată. Am văzut, de asemenea, alte țări precum România care nu arată bine și am văzut ce se întâmplă în Franța, acolo unde există anumite îngrijorări. Cred că trebuie să ne pregătim”.

Germania, care a înregistrat, de asemenea, o creștere a cazurilor săptămâna trecută, a recomandat marți întreruperea tuturor călătoriilor neesențiale în regiunile spaniole Navarra, Catalonia și Aragon.

Belgia a înregistrat, de asemenea, o creștere de 91% în cazurile de COVID-19, fiind înregistrată o creștere în toate regiunile.

România stârnește noi îngrijorări, după ce Bucureștiul a confirmat că numărul de cazuri recent diagnosticate de COVID a depășit 1.000 zilnic.

«Din România vine cea mai mare amenințare». Europa închide graniţe şi impune tot mai multe restricţii pentru români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus și Brexit, un cocktail „devastator” pentru economia britanică. „Sectoarele care au scăpat de criză vor fi doborâte de Brexit”

Tragedia unei familii din Anglia. Mama a murit de COVID, în timp ce familia era la înmormântarea tatălui, ucis tot de coronavirus. „Mi-am îmbrățișat sora și am început să plângem”