in

Foarte puțini români din UK s-au înscris pentru votul prin corespondență. Ambasada cere „cât mai multe secții de votare în decembrie”

Ambasada României în Regatul Unit a anunțat că este necesară organizarea unui număr cât mai mare de secții de votare pe teritoriul Marii Britanii, în perspectiva alegerilor parlamentare din 5 și 6 decembrie.

Ambasadorul Dan Mihalache menționează că doar un număr limitat de români s-au înscris pentru votul prin corespondență, într-un mesaj postat pe Facebook marți, 20 octombrie, după o întâlnire cu membrii comunității româneşti și cu reprezentanții partidelor româneşti din Marea Britanie.

„Am avut o nouă întâlnire, a doua, cu membrii comunității românești și cu reprezentanții partidelor românești din UK, în perspectiva scrutinului parlamentar din decembrie”, a scris Mihalache.

Români din diaspora, vi se fură țara din nou. Aveți DREPTUL LA VOT la aceste alegeri locale. Mamă, tu cu cine votezi?

„Realitatea din teren nu este foarte încurajatoare. Puțini români s-au înscris pentru votul prin corespondență. Poate la unii nu a ajuns mesajul, alții poate nu au fost convinși de argumentul că e mai sigur/sănătos să votezi de acasă decât să străbați distanțe spre secția de votare și să riști răspândirea și/sau infectarea cu Covid-19”, a mai menționat diplomatul român.

„Obiectivul nostru este să asigurăm, conform prevederilor legale, condiții optime de votare pentru toți cetățenii români; să nu se simtă nimeni împiedicat să își exercite dreptul constituțional de vot. De aceea ne propunem să organizăm pe teritoriul Regatului Unit, ținând cont de exigentele autorităților locale, un număr cât mai mare de secții de votare


Vom vedea câte vor fi în final, pentru că nu trebuie să uităm că organizarea votului în străinătate este supusă unei duble reglementări: pe de o parte legislația electorală din România, pe de altă parte rigorile cadrului legislativ local în vederea limitării răspândirii Covid-19. Ambele cerințe trebuie satisfăcute”, a încheiat mesajul ambasadorul Dan Mihalache.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Marea Britanie face curățenie: Cerșetorii vor fi expulzați, infractorii din UE nu vor mai fi primiți în țară de la 1 ianuarie

Noi măsuri financiare în Marea Britanie. Firmele primesc subvenții, lucrătorii independenți – 40% din profit